ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλγαρία: Θα προμηθεύσει με 150.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού τις Βαλκανικές χώρες

Βουλγαρία: Θα προμηθεύσει με 150.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού τις Βαλκανικές χώρες

Ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Στόικο Κατσάροφ, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου ότι η χώρα του σχεδιάζει να προμηθεύσει με περί τα 150.000 εμβόλια κατά του κορωνοϊού τους βαλκανικούς της γείτονες.

Η Βουλγαρία έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ, αλλά ο Κατσάροφ είπε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει για περίπου 13 με 14 εκατομμύρια δόσεις με βάση το σχέδιο προμήθειας εμβολίων της ΕΕ μέχρι το τέλος του χρόνου και έτσι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει άλλες χώρες.

“Η ιδέα είναι η διανομή έως και 150.000 δόσεων στις γειτονικές μας χώρες των δυτικών Βαλκανίων”, είπε στους δημοσιογράφους ο Κατσάροφ και πρόσθεσε ότι η Σόφια έχει δεχτεί αιτήματα από τα Σκόπια, την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία.

“Οι ανάγκες μας είναι πλήρως καλυμμένες και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μείνει χωρίς εμβόλια η Βουλγαρία”, είπε ο υπουργός.

Ζήτημα το αν θα δωρίσει ή αν θα πουλήσει

Ο Κατσάροφ αναμένει να λάβει μια απάντηση την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς ακριβώς θα πρέπει να προχωρήσει η χώρα και αν μπορεί να δωρίσει ή να πουλήσει τις δόσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Βουλγαρία επιδιώκει να δωρίσει κυρίως εμβόλια της AstraZeneca πρωτίστως λόγω της χαμηλής ζήτησης που έχουν τα συγκεκριμένα στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ είπε ότι η Σόφια σχεδιάζει να δωρίσει μια σημαντική ποσότητα εμβολίων στα Σκόπια σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή το βέτο της Βουλγαρίας κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ με τα Σκόπια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.