ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σέρρες: Βούλγαρος πολιτικός τίμησε τη μνήμη κομιτατζή που πέθανε στην περιοχή (βίντεο)

Σέρρες: Βούλγαρος πολιτικός τίμησε τη μνήμη κομιτατζή που πέθανε στην περιοχή (βίντεο)

Ο Βούλγαρος εθνικιστής πολιτικός Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ βρέθηκε στις 9 Ιουνίου στις Σέρρες για να τιμήσει τη μνήμη του Γκεόργκι (Γκότσε) Ντέλτσεφ, επαναστατικής μορφής της τουρκοκρατούμενης Μακεδονίας και Θράκης που έχασε τη ζωή στην περιοχή.

«Επισκεφθήκαμε το χωριό Μπανίτσα (σ.σ. οι Καρυές), όπου είναι ο τόπος θανάτου του Γκότσε Ντελτσόφ» σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο Καρακατσάνοφ, που ανέβασε και σχετικό βίντεο από την επίσκεψη.

Ο πολιτικός, και ακόμη τέσσερα άτομα, άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ντελτσόφ, ο κομιτατζής που όπως έγραψε ο Καρακατσάνοφ «πέθανε για μια πραγματική ιδέα»

«Ο Γκότσε Ντελτσόφ είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος από τον οποίο πρέπει να μάθουμε και να πάρουμε ένα παράδειγμα από αυτόν, και να μην αμφισβητούμε τι είναι. Ο ίδιος είπε τι είναι – Βούλγαρος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ποιος ήταν ο Γκότσε Ντελτσόφ

Σημειώνεται πως ο Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1872 στο Κιλκίς και πέθανε στις 4 Μαΐου του 1903 στις Καρυές.

Πολέμησε ενάντια στους Τούρκους στη Μακεδονία και τη Θράκη και υπήρξε ένα από τα ηγετικά πρόσωπα της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΕΜΕΟ), μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρούσε στα ευρωπαϊκά εδάφη της Αυτοκρατορίας, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Είχε διαγράψει σημαντική δράση στην εξέλιξη του Μακεδονο-Αδριανουπολίτικου απελευθερωτικού κινήματος και είχε εγκαταλείψει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες – ήταν δάσκαλος – ώστε να αφοσιωθεί στον σκοπό του.

Υπάρχουν δύο σενάρια σε σχέση με τον θάνατό του, με το έναν να τον θέλει να πέφτει νεκρός σε ενέδρα και το άλλο να πέφτει θύμα προδοσίας λόγω των πλάνων του.

Ο Ντέλτσεφ θεωρείται έως και σήμερα σημαντικός εθνικός ήρωας τόσο στη Βουλγαρία όσο και στα Σκόπια και με τα δύο έθνη να τον θεωρούν ως μέρος της εθνικής τους ιστορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.