ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αμετανόητος ο Ζ.Ζάεφ: «Έλληνες και “Μακεδόνες” αναμένουν την κύρωση των μνημονίων της συνθήκης των Πρσεπών»

Αμετανόητος ο Ζ.Ζάεφ: «Έλληνες και “Μακεδόνες” αναμένουν την κύρωση των μνημονίων της συνθήκης των Πρσεπών»

Αμετανόητος ο πρωθυπουργό του σλαβικού κρατιδίου των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Μετά το ακρωνύμιο MKD ( Μακεδονία) στις φανέλες της Εθνικής Σκοπίων, τώρα νουθετεί την κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει στην κύρωση των μνημονίων των Πρεσπων, καθώς, όπως αναφέρει, είναι κάτι που αναμένουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι «Μακεδόνες».

Όπως είναι γνωστό, ο Ζάεφ είχε ανεβάσει tweet κατά την διάρκεια του αγώνα Σκοπίων – Ολλανδίας, στο οποίο είχε χρησιμοποιήσει το ακρωνύμιο MKD ( Μακεδονία).

Είχαν προηγηθεί οι ελληνικές διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι οι φανέλες της Εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας γράφουν «Μακεδονία», χωρίς τον προσδιορισμό «Βόρεια» που προβλέπεται στην συμφωνία των Πρεσπών δια μαρτυρίες τις οποίες ο Ζάεφ «αρχειοθέτησε» αναλόγως.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων με θέμα «Μία νέα εποχή: Θέτοντας τα θεμέλια για σταθερότητα και ευημερία στην (…)», σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, επιχείρησε να διαχωρίσει τους «Μακεδόνες» ποδοσφαιριστές – έναν όρο που προβλέπεται για την περιγραφή της εθνικότητάς τους στην αλλοπρόσαλλη και χωρλις προηγούμενο συμφωνία των Πρεσπών – με την εκπροσώπηση της χώρας του, την οποία ανέφερε ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Για το tweet σχετικά με την παρουσία μας στο EURO, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Σέρβοι παίκτες, Βόσνιοι παίκτες. Είναι Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι λόγος να αναβληθούν τα μνημόνια κατανόησης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουμε δύο χρόνια αυτά τα μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα, αλλά το περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες.δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.