ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Από τη Φλώρινα καταγόταν ο 36χρονος σκιερ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία (φώτο)

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα

Από τη Φλώρινα καταγόταν ο 36χρονος σκιερ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία (φώτο)

Aπό τη Φλώρινα καταγόταν ο 36χρονος σκιέρ Κωνσταντίνος Μομτσής που έχασε τη ζωή του νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (12/2) στη Βουλγαρία όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα και άλλοι τρεις φίλοι του κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς στο Μπόροβιτς με αποτέλεσμα να θα θαφτούν από τη χιονοστιβάδα.

Οι τρεις απεγκλωβίστηκαν με δικές τους δυνάμεις, αλλά ο 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τους διασώστες.

Ο Έλληνας σκιέρ έχασε τη ζωή του στην πίστα Markujik 3 που είχε κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αρμόδια Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 της Δευτέρας από αυτόπτη μάρτυρα που επισήμανε ότι τέσσερις Έλληνες σκιέρ χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα.

«Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους, ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν σε πίστα που είχε κλείσει και δεν είχαν συσκευή εντοπισμού για την περίπτωση χιονοστιβάδας που ήταν υποχρεωτική.

Στην επιχείρηση εντοπισμού μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.