ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φ.Μπελέρης: Η δικαστής που του είχε απορρίψει την άδεια ορκωμοσίας θα είναι πρόεδρος στο Εφετείο

Εάν η ποινή είναι ίδια και σε δεύτερο βαθμό τότε θα παραμείνει στις φυλακές του Φίερι έως τις 12 Σεπτεμβρίου

Φ.Μπελέρης: Η δικαστής που του είχε απορρίψει την άδεια ορκωμοσίας θα είναι πρόεδρος στο Εφετείο

O εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, πληροφορήθηκε σήμερα Πέμπτη (9/5) ποιοι θα είναι οι δικαστές που θα εξετάσουν την έφεση που κατέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκισης για διαφθορά στις εκλογές, αλλά άσκησε έφεση εντός 15 ημερών, όπως προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία.

Το Ειδικό Εφετείο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα της Αλβανίας ανακοίνωσε τους τρεις δικαστές που θα εξετάσουν την έφεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από τη πρόεδρο Ντανιέλα Σίρκα (Daniela Shirka), και τα μέλη Ντιμιτρ Λιάρα (Dhimitër Lara) και Ιλιριάνα Ολντάσι (Iliriana Olldashi).

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είναι εκείνη που είχε απορρίψει την άδεια στον Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται ότι εάν η ποινή παραμείνει και σε δεύτερο βαθμό, τότε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κυβερνών κόμμα θα παραμείνει στις φυλακές του Φίερι έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, καθώς δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία.

Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και ταυτόχρονα ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές, παρόλο που ταυτόχρονα θα είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ελλάδα ανήμερα της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Η ανακοίνωση του Φρέντι Μπελέρη όταν κόπηκε η άδεια ορκωμοσίας του

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου είχε απορριφθεί εκ νέου από το Αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.

Όσο είχε υποστηρίξει ο Φρέντι Μπελέρης τον Ιανουάριο:

«Το Δικαστήριο, κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας, έπληξε για ακόμη μια φορά τις εκλογές στη Χιμάρα. Έξι μήνες μετά το αίτημά μου, εφάρμοσε την εντολή του Πρωθυπουργού – Ανώτατου Δικαστή, να μη μου δώσει την άδεια να ορκιστώ και να πάρω την εντολή που μου έχει ανατεθεί.

Χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χιμάρα. Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο Δήμος Χιμάρας.

Με επικεφαλής τον πολιτικό αντιεισαγγελέα του SPAK Adnand Xholi, κακο-χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα Dorina Bejko, και με τη συγκάλυψη των παραποιήσεων στη διαδικασία μου από τον εισαγγελέα Edvin Kondili, αυτή η τριάδα ολοκληρώνει κάθε εντολή του πρωθυπουργού Ράμα για την αντισυνταγματική επίθεση στις εκλογές στη Χιμάρα.

Προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την επίθεση κατά των ελευθέρων εκλογών στη Χιμάρα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Irena Gjoka, φρόντισε να χρησιμοποιήσει τον εισηγητή Erjon Çele.

Μια ακόμη “βοήθεια” έδωσε σήμερα η δικαστής Daniela Shirka με την απόρριψη της άδειας. Σε αντίθεση με το νόμο και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκρινε την υπόθεση ως μονομελής δικαστής.

Δικάζει μόνη της διότι δεν μπορεί να βρει άλλους δύο που να εξευτελίζουν τόσο πολύ το Σύνταγμα και το δικαίωμα ψήφου στη Χιμάρα. Σας θυμίζουμε ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή μου, παραιτήθηκαν γιατί τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο και το Σύνταγμα της Αλβανίας με κατάφωρο τρόπο.

Εδώ και δύο μήνες, έχω υποβάλλει μήνυση στο SPAK κατά των δικαστών Irena Gjoka και Erjon Cela, καθώς και του εισαγγελέα Edvin Kondili. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελέας, είναι οι μόνοι που έχω καταγγείλει, διότι με τις ενέργειές τους έχουν εξασφαλίσει να μη μου διασφαλιστεί η νόμιμη και δίκαιη διαδικασία, έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένα έγγραφα εις βάρος μου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες κατά του Δήμου Χιμάρας, αρνούμενοι να σεβαστούν την πιο ιερή αρχή της δημοκρατίας, τη διακυβέρνηση μέσω ελεύθερων εκλογών.

Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Έχω καταθέσει αρκετές αιτήσεις εκεί. Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί. Περιμένουμε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να προστατεύσει τουλάχιστον τη Δημοκρατία, να προστατεύσει το Σύνταγμα!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά μέρα με τη μέρα πεθαίνει και η ελπίδα αυτής της χώρας!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΡΑΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.