ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Δεν βλέπουμε καμία στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία στα Δυτικά Βαλκάνια»

«Θα παραμείνουμε παρόντες στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να οργανωθούμε και να ενισχυθούμε γρήγορα»

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Δεν βλέπουμε καμία στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία στα Δυτικά Βαλκάνια»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ, συναντήθηκε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Δεν βλέπουμε καμία στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία, όμως παρακολουθούμε στενά τι κάνει. Θα παραμείνουμε παρόντες στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να οργανωθούμε και να ενισχυθούμε γρήγορα, όπως και να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε κάθε σύμμαχό μας» τόνισε.

Παράλληλα, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία «να συνεχίσει να απέχει από επιθετικές ενέργειες εναντίον γειτόνων της και να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας».

«Είστε πολύτιμος σύμμαχος»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή των Σκοπίων στη Συμμαχία.

«Συμβάλλετε στην ασφάλεια και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων μέσω των ειρηνευτικών αποστολών μας με την KFOR στο Κόσοβο. Είστε αποφασισμένοι να φτάσετε στο 2% του ΑΕΠ που δαπανάται για την άμυνα μέχρι το επόμενο έτος, ενώ τα Σκόπια έχουν καταδικάσει σθεναρά τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Σας εκτιμούμε πραγματικά, είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος και εκτιμούμε τη συνεισφορά σας στη Συμμαχία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποιεί από το βράδυ της Κυριακής περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Σερβία, Σκόπια).

Τα Σκόπια είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας αυτής του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος θα έχει αύριο στην πρωτεύουσα των Σκοπίων κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ από την περιοχή. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μιλόικο Σπάγιτς και ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσκεψη του Γ.Γ του ΝΑΤΟ στην περιοχή πραγματοποιείται εν μέσω προειδοποιήσεων από την Ουκρανία ότι η Ρωσία σκοπεύει να πυροδοτήσει σύγκρουση μεταξύ των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.