ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Μαυροβούνιο: Ο πρωθυπουργός και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs «έστησε» 4′ τον πρόεδρο της Βουλγαρίας κι αυτός απλώς… έφυγε!

Δεν σχολίασε το περιστατικό ο Βούλγαρος

Μαυροβούνιο: Ο πρωθυπουργός και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs «έστησε» 4′ τον πρόεδρο της Βουλγαρίας κι αυτός απλώς… έφυγε!

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ αποχώρησε τη Δευτέρα από προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου – επειδή ο πρωθυπουργός του Μιλόϊκο Σπάγιτς καθυστέρησε τέσσερα λεπτά στην προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Ο Ράντεφ, ο οποίος ηγήθηκε αντιπροσωπείας στην Ποντγκόριτσα αυτή την εβδομάδα, επρόκειτο να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Μιλόϊκο Σπάγιτς στην αίθουσα δεξιώσεων του κυβερνητικού κτιρίου το βράδυ της Δευτέρας, αφού πρώτα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Γιάκοβ Μιλατόβιτς.

Αλλά αυτά τα σχέδια ακυρώθηκαν όταν ο Σπάγιτς δεν εμφανίστηκε αμέσως και ο Ράντεφ αρνήθηκε να περιμένει.

«Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός ήθελε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ράντεφ κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Ωστόσο, η προηγούμενη συνάντηση του Σπάγιτς «διήρκεσε τρία λεπτά περισσότερο από το προγραμματισμένο», ενώ η βουλγαρική αντιπροσωπεία «έφυγε από το κυβερνητικό κτίριο μετά από τέσσερα λεπτά αναμονής», είπε ο εκπρόσωπος.

Η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί στη Βίλα Γκόριτσα, τον συνηθισμένο χώρο συναντήσεων της κυβέρνησης με αρχηγούς ξένων κρατών, αλλά η εγκατάσταση χρησιμοποιούνταν ήδη από τον πρόεδρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Είναι απολύτως φυσιολογικό ο αρχηγός του κράτους να αρνείται μια συνάντηση για την οποία ο οικοδεσπότης δεν είναι έτοιμος», δήλωσε εκπρόσωπος του Ράντεφ στη βουλγαρική εφημερίδα Dnevnik. Η ομάδα του Ράντεφ δεν απάντησε στο αίτημα του Politico για σχόλιο.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ο Ράντεφ εξέφρασε τη στήριξη της Βουλγαρίας για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Βουλγαρία εκτιμά ιδιαίτερα τις εξαιρετικές σχέσεις με το Μαυροβούνιο, την εποικοδομητική μας συνεργασία, τους κοινούς στόχους και τις κοινές αξίες στο ΝΑΤΟ και, πιστεύω, πολύ σύντομα και εντός της ΕΕ», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Μιλάτοβιτς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπάγιτς δεν εμφανίζεται σε συνάντηση με ξένο αξιωματούχο. Τον Μάρτιο, ο δήμαρχος της Λιουμπλιάνας Ζόραν Γιάνκοβιτς περίμενε μισή ώρα για μια συνάντηση πριν φύγει, ανέφερε η μαυροβούνια εφημερίδα Dan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Spajić, ένας 36χρονος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, εξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο και είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.