ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πρωθυπουργός Σερβίας Α.Βούτσιτς: «Ο Ρ.Μενέντεζ δουλεύει για τους Αλβανούς – Έκανε βρώμικη δουλειά κατά των Σέρβων»

Επιχαίρουν οι Σέρβοι για την παραπομπή του

Πρωθυπουργός Σερβίας Α.Βούτσιτς: «Ο Ρ.Μενέντεζ δουλεύει για τους Αλβανούς – Έκανε βρώμικη δουλειά κατά των Σέρβων»

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία δέχεται την επίθεση και από σερβικής πλευράς καθώς στήριζε συστηματικά τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου σε βάρος των Σέρβων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Σερβίας Α.Βούτσιτς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι «Είναι σαφές ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για πρακτικές διαφθοράς, είναι μέρος του αλβανικού λόμπι και ότι όλα αυτά θα έρθουν πλέον στο φως. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι ο πιο ισχυρός Αλβανός λομπίστας και δεν υπάρχει κανείς που να ήταν χειρότερος απέναντι στους Σέρβους και που έκανε πιο βρώμικη δουλειά υπέρ των Αλβανών από τον Μπομπ Μενέντεζ», είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Σύμφωνα με την σερβική Novosti: «Ο Μενέντεζ είναι γνωστός στο τοπικό κοινό για τις δηλώσεις του κατά του σχηματισμού της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο, υπέρ ενός πλαστού κράτους (του Κοσόβου) και υπέρ της τιμωρίας της Σερβίας, καθώς και για τις παρατηρήσεις του κατά του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Μπομπ Μενέντεζ ήταν μεταξύ των υπογραφόντων την επιστολή των προέδρων των επιτροπών εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, καθώς και των Αμερικανών βουλευτών, την οποία υπέγραψαν περισσότεροι από 50 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Μενέντεζ, στην οποία ζητούσαν οι κυβερνήσεις τους για «πιο κριτική στάση απέναντι στη Σερβία», τονίζοντας ότι η πολιτική του Βελιγραδίου «δεν θα λειτουργήσει για τα Βαλκάνια».

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, ο Μενέντεζ συναντήθηκε επίσης με την αντιπροσωπεία του SSP που αποτελείται από τους Ντράγκαν Τζίλας, Μπόσκο Στεφάνοβιτς και Μαρίνικα Τέπιτς.

Όπως ανέφεραν, «η αντιπροσωπεία του SSP θα παρουσιάσει στους Αμερικανούς εταίρους τις απόψεις του κόμματος για την κατάσταση της δημοκρατίας, τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη Σερβία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους επίσημους λογαριασμούς του κόμματος της αντιπολίτευσης καθώς και από τους λογαριασμούς της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας «κατά της βίας» Μαρίνικα Τέπιτς, φαίνεται ότι είχαν μια καλή συνάντηση με τον Μενέντεζ. Εκείνη την εποχή, η αντιπροσωπεία του SSP παρουσίασε στον γερουσιαστή Μενέντεζ και την ομάδα του μια πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.