ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πρόεδρος Σερβίας: «Καταστροφή για τη Σερβία εάν η Βουλγαρία σταματούσε τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου»

«Πρέπει να μας ρωτήσει η Βουλγαρία»

Πρόεδρος Σερβίας: «Καταστροφή για τη Σερβία εάν η Βουλγαρία σταματούσε τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι «θα ήταν καταστροφή για τη Σερβία εάν η Βουλγαρία σταματούσε τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου», εκφράζοντας την ανησυχία του για την έκκληση προς τη Βουλγαρία να σταματήσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου εάν λάβει τα ποσά σε ρούβλια.

«Πρέπει να μας ρωτήσει η Βουλγαρία»

«Τα νέα από τη Βουλγαρία με έπληξαν σαν βροντή στον καθαρό ουρανό. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα. Δεν έχουν χρήματα στη Ρωσία – αν δεν έχουν δολάρια σε μετρητά και τους αναγκάζεις να χρεοκοπήσουν, πώς θα πληρώσουν σε δολάρια; Ταυτόχρονα, ακούμε ότι θα σταματήσουν το φυσικό αέριο εάν πληρωθεί σε ρούβλια. Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να μας ρωτήσει κάτι», είπε ο Βούτσιτς.

Οι εκκλήσεις αναφέρθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο ανέφερε ότι ο Βούλγαρος εμπειρογνώμονας Μάρτιν Βλαντιμίροφ του Κέντρου για τη Μελέτη της Δημοκρατίας είχε πει ότι η Βουλγαρία ενδέχεται να σταματήσει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου εάν πληρωνόταν για τη μεταφορά σε ρούβλια εν μέσω διεθνών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελευταία του συνέντευξη στο BNR την Παρασκευή, ωστόσο, ο Βλαντιμίροφ δεν επεσήμανε ένα τέτοιο μέτρο. Σύμφωνα με το Δημόσιο Ραδιόφωνο, οι πληρωμές σε ρούβλια θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοκ στην Bulgartransgaz, η οποία έχει επενδύσει 2 δισεκατομμύρια λέβα στο έργο του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.