ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πρόεδρος της Σερβίας: «Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να επιτεθεί στον σερβικό πληθυσμό»

«Αν τολμήσουν να διώξουν και να σκοτώσουν Σέρβους, η Σερβία θα κερδίσει», ανέφερε στο διάγγελμά του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Πρόεδρος της Σερβίας: «Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να επιτεθεί στον σερβικό πληθυσμό»

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον του σερβικού πληθυσμού που ζει στα βόρεια της αυτόνομης επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια.

«Η ατμόσφαιρα έχει ζεσταθεί και οι Σέρβοι δεν θα υποστούν άλλες φρικαλεότητες», είπε ο Σέρβος πρόεδρος. «Η έκκλησή μου προς όλους είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος. Ζητώ από τους Αλβανούς να συνέλθουν και τους Σέρβους να μην πέφτουν σε προκλήσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ζήτησε από τις μεγάλες δυνάμεις που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της επικράτειας του Κοσσυφοπεδίου «να δώσουν λίγη προσοχή στο νόμο και την πραγματικότητα επί τόπου και να μην επιτρέψουν τις συγκρούσεις».

Σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζει να επιτεθεί στη χώρα τα μεσάνυχτα.

«Θα ζητήσουμε ειρήνη, αλλά θα σας πω αμέσως: δεν θα παραδοθούμε και η Σερβία θα νικήσει. Αν προσπαθήσουν να αρχίσουν να διώκουν Σέρβους, να εκφοβίζουν τους Σέρβους, να σκοτώνουν Σέρβους, η Σερβία θα νικήσει!».

Το διάγγελμα του Βούτσιτς ήρθε καθώς η Πρίστινα ετοιμαζόταν να εφαρμόσει έναν αμφιλεγόμενο νόμο που απαιτεί από τους Σέρβους που ζουν στην αμφισβητούμενη επικράτεια να αντικαταστήσουν τις ταξινομήσεις οχημάτων τους σερβικής έκδοσης με πινακίδες Κοσσυφοπεδίου από τη Δευτέρα.

Επιπλέον, το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να απαιτήσει την αντικατάσταση άλλων τύπων εγγράφων, όπως δελτία ταυτότητας, και θα μπορούσε να επιδιώξει να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών με έγγραφα που έχουν εκδοθεί από το Βελιγράδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την Κυριακή, αναφέρθηκε ότι οι δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου αποκλείουν δρόμους με τη Σερβία, ακούγονται σειρήνες και πυροβολισμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.