ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σερβία: Η νέα Βουλή συγκροτήθηκε σε Σώμα – Τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές

Tο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκπροσωπείται με 120 βουλευτές

Σερβία: Η νέα Βουλή συγκροτήθηκε σε Σώμα – Τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές

Με την ορκωμοσία των 250 βουλευτών, που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 3ης Απριλίου, συστάθηκε σήμερα σε σώμα η νέα βουλή της Σερβίας.

Για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια, στα έδρανα του σερβικού κοινοβουλίου κάθονται και βουλευτές της αντιπολίτευσης, μιας και στην προηγούμενη βουλή συμμετείχαν μόνο βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στη νέα βουλή το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκπροσωπείται με 120 βουλευτές.

Ο συνασπισμός του οποίου ηγείται το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαίου (SSP) καταλαμβάνει 38 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) 31 έδρες ενώ τρία εθνικιστικά κόμματα (NADA, DVERI, ZAVETNICI) καταλαμβάνουν 35 έδρες. Ο συνασπισμός των οικολόγων «Moramo» εκπροσωπείται με 13 βουλευτές.

Με δεκατρείς βουλευτές εκπροσωπούνται και οι μειονότητες. Οι Ούγγροι με 5 βουλευτές, όσους θα έχουν και οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, ενώ οι Κροάτες θα έχουν 2 βουλευτές και έναν οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αυριανή συνεδρίαση θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της βουλής και οι αντιπρόεδροι ενώ, σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε τρεις μήνες από σήμερα θα πρέπει να εκλεγεί η νέα κυβέρνηση. Αν αυτό δεν συμβεί, θα διαλυθεί η βουλή και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.