ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σκόπια: Για πρώτη φορά Αλβανός πρωθυπουργός

Ο Ταλάτ Τζαφέρι θα είναι επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Σκόπια: Για πρώτη φορά Αλβανός πρωθυπουργός

Ο Ταλάτ Τζαφέρι θα είναι ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων που θα οριστεί στις 28 Ιανουαρίου 2024, έπειτα από απόφαση που έλαβε σήμερα το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI.

Σημειώνεται ότι ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι ο νυν πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος DUI. Ήταν επίσης πρώην υπουργός Άμυνας από το 2013 έως το 2014.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία των Σκοπίων, 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.

Οι βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια θα διεξαχθούν στις 8 Μαΐου 2024 και θα συμπέσουν με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα γίνει μόνον εάν κανένας από τους υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου 2024.

Για πρώτη φορά Αλβανός πρωθυπουργός στα Σκόπια

Βάσει μίας πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και του αλβανικού DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι, επικεφαλής αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα οριστεί πρόσωπο που θα υποδειχθεί από το αλβανικό κόμμα και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, από το 1991 που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η χώρα θα έχει Αλβανό πρωθυπουργό, έστω και για 100 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού των Σκοπίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.