ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Στα πρόθυρα σύγκρουσης Βελιγράδι – Πρίστινα: Ο Α.Βούτσιτς ορκίστηκε να πολεμήσει μέχρι θανάτου

Οι κάτοικοι χτίζουν οδοφράγματα στον αυτοκινητόδρομο Πρίστινα-Λεπόσλαβιτς - Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι

Στα πρόθυρα σύγκρουσης Βελιγράδι – Πρίστινα: Ο Α.Βούτσιτς ορκίστηκε να πολεμήσει μέχρι θανάτου

Στα πρόθυρα της αποσταθεροποίησης βρίσκονται για μία ακόμα φορά τα Βαλκάνια, καθώς η ένταση ανεβαίνει στα ανάμεσα σε Σερβία και Κοσυφοπέδιο με αιχμή το ζήτημα της αλλαγής των πινακίδων.

Οι σειρήνες ήχησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Βόρειας Μιτροβίτσας, στο Κόσοβο η οποία κατοικείται από Σέρβους. Την είδηση μετέδωσε η σερβική εφημερίδα Danas. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα oopstop.com σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα ήχοι πυροβολισμών φέρονται να ακούγονται στους δρόμους.

Οι σειρήνες σύμφωνα με το δημοσιεύμα άρχισαν να ηχούν περίπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και να καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα.

Ενώ τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ένοπλες συγκρούσεις στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Evening News»  οι κάτοικοι ήδη χτίζουν οδοφράγματα στη θέση Ρουντάρε, στον αυτοκινητόδρομο Πρίστινα-Λεπόσλαβιτς και κοντά στην πόλη Ζβετσάν, οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δηλώσεις του κάλεσε την Πρίστινα και τις δυτικές δυνάμεις να αποφύγουν τη σύγκρουση, διαμηνύοντας ωστόσο ότι θα χρησιμοποιήσει βία εάν διωχθούν Σέρβοι.

Σύμφωνα με το olxpraca.com ο Βούτσιτς απηύθυνε έκκληση για ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο ενώ την ίδια στιγμή ορκίστηκε να πολεμήσει μέχρι θανάτου αν οι Σέρβοι της περιοχής υποστούν διώξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η έκκλησή μου προς όλους είναι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ειρήνη με σχεδόν οποιοδήποτε κόστος. Ζητώ από τους Αλβανούς να συνέλθουν, από τους Σέρβους να μην υποκύπτουν σε προκλήσεις, αλλά ζητώ επίσης από τους εκπροσώπους των ισχυρών και μεγάλων χωρών, που έχουν αναγνωρίσει τη λεγόμενη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να δώσουν λίγη προσοχή στο διεθνές δίκαιο και στην πραγματικότητα επί τόπου και να μην επιτρέψουν στους προστατευόμενούς τους να προκαλέσουν συγκρούσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.