ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βελιγράδι: Μαζική διαδήλωση πολιτών και κληρικών κατά του «Europride» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο

Βελιγράδι: Μαζική διαδήλωση πολιτών και κληρικών κατά του «Europride» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Μαζική διαδήλωση κατά του Europride, της πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Οι διαδηλωτές, πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντιτίθενται στην εκδήλωση, που έχει γίνει πολιτικό θέμα στη Σερβία.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο, με τις αρχές να αναμένεται να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή της για λόγους «ασφαλείας», αν και οι διοργανωτές επιμένουν ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Κρατώντας εικόνες, θρησκευτικές σημαίες και σταυρούς, ορισμένοι προανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις την ίδια ημέρα, αν οι διοργανωτές του EuroPride υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη διεξαγωγή της πορείας.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η παρέλαση «θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί», δήλωσε ότι η αστυνομία θα ανακοινώσει 96 ώρες πριν από την εκδήλωση (δηλαδή την Τρίτη) εάν μπορεί τελικά να διοργανωθεί ή όχι.

Ο πρόεδρος Α.Βούτσιτς επικαλέστηκε λόγους «ασφαλείας», που συνδέονται με την κλιμάκωση της έντασης στο Κόσοβο — το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αλλά το Βελιγράδι δεν την αναγνωρίζει — και προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διοργανωτές του EuroPride επέκριναν τις δηλώσεις Α.Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πορεία. Στις δύο πρώτες «πορείες υπερηφάνειας» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Βελιγράδι, το 2001 και το 2010, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Από το 2014 διοργανώνεται τακτικά, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.