ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βαρκελώνη: Πρόστιμο σε καταστηματάρχη που ζητούσε υπάλληλο «γυναίκα άνω των 40»

Το πρόστιμο έχει ύψος 7.501 ευρώ

Βαρκελώνη: Πρόστιμο σε καταστηματάρχη που ζητούσε υπάλληλο «γυναίκα άνω των 40»

Πρόστιμο ύψους 7.501 ευρώ επιβλήθηκε σε καταστηματάρχη που δραστηριοποιείται στη Βαρκελώνη, επειδή δημοσίευσε αγγελία για υπάλληλο καταστήματος στην οποία ανέφερε ότι η υποψήφια θα πρέπει να είναι «γυναίκα άνω των 40 ετών».

Σύμφωνα με τον Guardian ο Javier Marcos, ο οποίος διατηρεί μια μικρή επιχείρηση κατασκευής κουρτινών στην περιοχή Fort Pienc της πόλης, δήλωσε ότι ήθελε να αντικαταστήσει τη μοναδική γυναίκα υπάλληλό του, η οποία συνταξιοδοτείται, με κάποια με παρόμοιο προφίλ.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω διακρίσεις εις βάρος κανενός. Στην πραγματικότητα, ήθελα να προσφέρω μια ευκαιρία σε μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους είναι δύσκολο να βρουν δουλειά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των πελατών του είναι γυναίκες.

Ο Javier Marcos απέσυρε την αγγελία από την ιστοσελίδα του αφού προειδοποιήθηκε από την επιθεώρηση εργασίας ότι μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο, οι επιθεωρητές προχώρησαν με την αιτιολογία ότι η αγγελία έκανε διακρίσεις τόσο λόγω φύλου όσο και λόγω ηλικίας.

Είπαν ότι η διάκριση λόγω φύλου επιτρέπεται μόνο όταν το απαιτεί η φύση της εργασίας, όπως για παράδειγμα στα γυναικεία αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου.

«Ήλπιζα ότι θα έκαναν ουρά στην πόρτα, αλλά αντ’ αυτού κατέληξα με ένα πρόστιμο, το οποίο είναι πολλά χρήματα για μια μικρή επιχείρηση», δήλωσε ο Javier Marcos. Η μόνη παρηγοριά είναι ότι το πρόστιμο μειώνεται σε 4.500 ευρώ αν πληρωθεί εντός 30 ημερών.

Ενώ αποδέχεται ότι πρέπει να πληρώσει, ο Marcos επεσήμανε ότι η καταλανική κυβέρνηση διεξάγει εκστρατεία που ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να γίνουν πυροσβέστες. Επί του παρόντος, μόνο το 2% των πυροσβεστών είναι γυναίκες και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα βίντεο πρόσληψης με το σύνθημα FemEquip – ένα λογοπαίγνιο που σημαίνει τόσο «φτιάχνουμε μια ομάδα» όσο και «ομάδα γυναικών».

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της δικής μου διαφήμισης και της δικής τους;», ρώτησε ο Javier Marcos.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από μερικά χρόνια δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα όταν το μπαρ Entrepanes Díaz της Βαρκελώνης έκανε διαφήμιση για σερβιτόρους άνω των 50 ετών. «Έψαχνα για σερβιτόρους που είναι άνω των 50 ετών επειδή ήξερα ότι θα ήταν φανταστικοί και επειδή η κοινωνία τους έχει άδικα απωθήσει από την αγορά εργασίας», δήλωσε τότε η ιδιοκτήτρια του μπαρ, Kim Díaz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.