
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ο ιδιοκτήτης εστιατορίου δύο αστέρων Michelin στη Σεούλ, ο οποίος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε μυρμήγκια ως… γαρνιτούρα σε επιδόρπια, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στα έντομα που επιτρέπεται να καταναλώνονται στη Νότια Κορέα.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 20 εκατομμυρίων γουόν, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφάλειας τροφίμων.
Ο εστιάτορας παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε τα μυρμήγκια σε σορμπέ, τονίζοντας όμως πως οι πελάτες ενημερώνονταν εκ των προτέρων και μπορούσαν να επιλέξουν εναλλακτικές γαρνιτούρες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα των Αρχών, οι οποίες εντόπισαν σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα εισαγόμενα μυρμήγκια περιείχαν αυξημένες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, γεγονός που ενίσχυσε τις κατηγορίες σε βάρος του γνωστού σεφ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.