Βασιλιάς Κάρολος: Έφτιαξε τυρί με φόρμα εργασίας σε οργανική φάρμα στο Βερολίνο (φώτο-βίντεο)

Βοήθησε να φτιαχθεί ένα πορτοκαλί τυρί με αποτύπωμα κορώνας

Βασιλιάς Κάρολος: Έφτιαξε τυρί με φόρμα εργασίας σε οργανική φάρμα στο Βερολίνο (φώτο-βίντεο)

Μια βιολογική φάρμα στη Γερμανία επισκέφτηκε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, όπου βοήθησε στην παρασκευή ενός ειδικού τυριού που θα του αφιερωθεί.

Αφού συνομίλησε με την πολιτική ελίτ του Βερολίνου, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ κατευθύνθηκε στη γερμανική ύπαιθρο για μια απογευματινή επίσκεψη σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, όπου βοήθησε να φτιαχθεί ένα πορτοκαλί τυρί με αποτύπωμα κορώνας.

«Ακούσαμε ότι ο βασιλιάς είναι μεγάλος λάτρης του τυριού», είπε η Kάτια φον Μάλτζαν, η οποία με τον σύζυγό της διευθύνει τη φάρμα Brodowin 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Γερμανίας. «Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να φτιάξουμε τη δική μας δημιουργία για αυτόν», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το Brodowin King είναι ένα κίτρινο ημίσκληρο τυρί τύπου Tilsiter που εμποτίζεται με χυμό καρότου για να του δώσει «λίγη γλυκύτητα και ένα πορτοκαλί χρώμα, όπως το βρετανικό τσένταρ», είπε.

Η επίσκεψη του Καρόλου υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή του στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η τριήμερη επίσκεψή του μονάρχη στη Γερμανί, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη καθηκόντων, περιελάμβανε επίσης μια δεξίωση αφιερωμένη στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο παλάτι Bellevue του Γερμανού Προέδρου Φρανκ Βάλτερ-Σταινμάγιερ συναντήθηκε με υπουργούς, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους ομάδων υπεράσπισης. Μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, έφτασαν στο Βερολίνο την Τετάρτη (29/3)

Η φάρμα Brodowin ιδρύθηκε το 1991 σε γη που αποτελούσε μέρος ενός αγροτικού συνεταιρισμού της Ανατολικής Γερμανίας. Η φάρμα 5.683 στρεμμάτων παράγει λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, λινάρι και ηλιέλαιο, φρέσκο κρέας και λουκάνικα σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά πρότυπα. Σχεδόν όλη η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται επιτόπου μέσω ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας.

Ο Βρετανός βασιλιάς συναντήθηκε με νεαρούς εκπαιδευόμενους στη γεωργία και περιηγήθηκε στην ιδιοκτησία, η οποία έχει 160 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 300 κατσίκες και 1.800 κότες. Το ζεύγος των ιδιοκτητών ξενάγησε τον Κάρολο σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τυριού.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ο βασιλιάς παρέλειψε μια επίσκεψη στο στέκι και αναζήτησε καταφύγιο στο γαλακτοκομείο της φάρμας, όπου γέμισε το μείγμα τυριού σε ένα καλούπι.

«Μείναμε κολλημένοι στο γαλακτοκομείο», είπε ο φον Μάλτζαν στο dpa. «Αλλά αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο με τον βασιλιά, κάτι που θα μπορούσε να μην ήταν τόσο δυνατό διαφορετικά».

Οι αγρότες σχεδιάζουν να παράγουν συνολικά περίπου 150 στρογγυλά «κεφάλια» του «βασιλικού τυριού» τα οποία θα πρέπει να ωριμάσουν έξι έως οκτώ εβδομάδες προτού να είναι έτοιμα για κατανάλωση και πώληση.

Ο φον Μάλτζαν είπε ότι ήταν τιμή «που ο βασιλιάς επέλεξε να έρθει στο Brodowin στην πρώτη του κρατική επίσκεψη» σε μία ένδειξη στήριξης «στη βιολογική γεωργία και τη βιωσιμότητα».

Ο 74χρονος Κάρολος ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεφθεί κατά τη διάρκεια τελετής στέψης στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου.

Στο αγρόκτημα Brodowin, πήρε μια πρώτη γεύση από την εμπειρία όταν ο ζαχαροπλάστης της φάρμας του πρόσφερε ένα κομμάτι από ένα κέικ λευκής σοκολάτας με πολύτιμους λίθους ζάχαρης και σμέουρα από πάνω που είχε το σχήμα του στέμματος που θα φορέσει την ημέρα της στέψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βασιλιάς μίλησε επίσης στο κατάστημα με τους υπαλλήλους και έκανε πολύ ενημερωμένες ερωτήσεις σχετικά με τη βιολογική γεωργία, είπε στο dpa η εκτελεστική βοηθός της φάρμας. «Μιλήσαμε για την κοπριά αγελάδας και πόσο καλή είναι για το έδαφος», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.