Βασίλισσα Ελισάβετ: Άτομο από το στενό της περιβάλλον αποκαλύπτει την αγαπημένη της δουλειά στο σπίτι!

Και όμως η βασίλισσα Ελισάβετ έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί και με τις οικιακές εργασίες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Άτομο από το στενό της περιβάλλον αποκαλύπτει την αγαπημένη της δουλειά στο σπίτι!

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ που έζησε ολόκληρη τη ζωή της με μια ομάδα αφοσιωμένων και πιστών υπαλλήλων, έβρισκε ευχαρίστηση στο να κάνει δουλειές του σπιτιού.

Όπως είναι γνωστό, η ίδια είχε ανθρώπους που μαγείρευαν τα γεύματά της, καθάριζαν τα πολλά ιστορικά σπίτια της και τη βοηθούσαν ακόμη και να σχεδιάζει τα ρούχα της και να ντύνεται.

Ωστόσο, οι πιο κοντινοί της άνθρωποι λένε ότι και η ίδια έκανε δουλειές όταν χρειαζόταν και συχνά βοηθούσε στο… πλύσιμο των πιάτων.

Ο Dickie Arbiter, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τη βασίλισσα για πολλά χρόνια ως γραμματέας Τύπου της, θυμήθηκε μια αξέχαστη μέρα όταν προσκλήθηκε σε ένα μικρό ιδιωτικό γεύμα με την εκλιπούσα μονάρχη και το σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, το οποίο κατέληξε στο να καθαρίζουν οι δυο τους τα πιάτα στον νεροχύτη της κουζίνας μετά.

Μιλώντας στο True Royalty TV, εξήγησε ότι ως το λιγότερο υψηλόβαθμο άτομο στο τραπέζι πήγε στην κουζίνα όταν τελείωσαν για να αρχίσει να καθαρίζει, όταν άκουσε βήματα και μια «πολύ οικεία φωνή» πίσω του.

«Όταν έφτασα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το αφεντικό μου μου είπε: “Σε έχουν καλέσει στο Μπαλμόραλ για ένα δείπνο και ύπνο για να γνωρίσεις τη βασίλισσα”. Ήμασταν μόνο τέσσερις σε αυτό το γεύμα: Η βασίλισσα, η κυρία επί των τιμών της, ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ. Διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με πορσελάνινα πιάτα, ασημένια μαχαιροπίρουνα και τάπερ από τα οποία σερβιριστήκαμε», ανέφερε ο Dickie Arbiter.

«Και στο τέλος του δείπνου η βασίλισσα είπε: “Πρέπει να καθαρίσουμε” και το πήρα ως σύνθημα για να κάνω το πλύσιμο των πιάτων. Έτσι, πήγα στην κουζίνα και άρχισα να πλένω. Άκουσα ένα βήμα πίσω μου και υπέθεσα ότι ήταν η κυρία επί των τιμών που ερχόταν να με βοηθήσει. Είπα πάνω από τον ώμο μου, χωρίς καν να γυρίσω, “εντάξει, εγώ θα πλύνω, εσύ θα στεγνώσεις”. Αυτή η πολύ οικεία φωνή πίσω μου είπε: “Όχι, εγώ θα πλύνω, εσύ θα στεγνώσεις!”. Ήταν η βασίλισσα. Έτσι, βούτηξε τα χέρια της στο νερό -χωρίς γάντια- και εγώ έκανα το στέγνωμα. Ήταν μεγάλη εμπειρία να κάνεις πραγματικά λίγα οικιακά με έναν αρχηγό κράτους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.