ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή

Όσοι ζουν στο εξωτερικό ενθαρρύνονται επίσης να λάβουν μέρος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή

Ενός λεπτού σιγή στις 20:00 (τοπική ώρα) την Κυριακή, θα τηρήσει ολόκληρη η Βρετανία, για να θρηνήσει το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι άνθρωποι καλούνται να τιμήσουν την περίσταση ιδιωτικά στο σπίτι, στο κατώφλι ή στο δρόμο τους ή σε κοινοτικές εκδηλώσεις και αγρυπνίες, είπε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Όσοι ζουν στο εξωτερικό ενθαρρύνονται επίσης να λάβουν μέρος στις 20:00 την ώρα τους.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η «κοινή εθνική στιγμή περισυλλογής» θα είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο «να θρηνήσουν τον θάνατο της Βασίλισσας».

Ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας είπε ότι οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να «συναντηθούν».

«Στις 8 μ.μ. της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το βράδυ πριν από την κρατική κηδεία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όπου το κοινό καλείται να συναντηθεί και να παρακολουθήσει μια εθνική στιγμή περισυλλογής για να θρηνήσει και να προβληματιστεί για τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ. ΙΙ», είπε.

«Ενός λεπτού σιγή μπορεί να κρατηθεί ιδιωτικά στο σπίτι είτε μόνοι σας είτε με φίλους και γείτονες, έξω στο κατώφλι ή στον δρόμο σας με γείτονες ή σε οποιαδήποτε τοπική εκδήλωση και αγρυπνία. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες των τοπικών κοινοτήτων, τους συλλόγους και άλλους οργανισμούς να δώσουν το στίγμα τους σε αυτή τη στιγμή περισυλλογής. Και αν βρίσκεστε στο εξωτερικό, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην τοπική ώρα» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κοινή εθνική στιγμή είναι μια ευκαιρία για όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να θρηνήσουν και να τιμήσουν τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητος και θα προσδιορίσουμε λεπτομέρειες για το πού θα το βρεθεί η Πρωθυπουργός πιο κοντά σε εκείνη την στιγμή» κατέληξε ο επίσημος εκπρόσωπος της Λιζ Τρας .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.