ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έβαλαν τον Τ.Μπάιντεν να καθίσει στην πέμπτη σειρά από το τέλος – Ποιος είναι ο λόγος

Οι θέσεις στην κηδεία της Ελισάβετ είχαν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έβαλαν τον Τ.Μπάιντεν να καθίσει στην πέμπτη σειρά από το τέλος – Ποιος είναι ο λόγος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ, κάθισαν στηΝ 14η σειρά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ (πιο πίσω από τον πρόεδρο της Πολωνίας και της Γαλλίας) στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αν και πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπαίντεν κάθισε στην θέση που όριζε το πρωτόκολλο, δηλαδή ακριβώς πίσω από τους βασιλιάδες της Ευρώπης, ενώ πιο μπροστά του (από την άλλη πλευρά) καθόντουσαν πρόεδροι κρατών, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Μπάιντεν έφτασαν στην κρατική κηδεία με το προεδρικό τους αυτοκίνητο «Το θηρίο» σε μια ιδιωτική αυτοκινητοπομπή, ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες ταξίδεψαν μαζί με λεωφορεία.

Τα αμερικανικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυστηρά και απαιτούσαν να ταξιδεύει με το θωρακισμένο αυτοκίνητο με οχήματα ασφαλείας γύρω του.

Ωστόσο ακόμη κι αν έφτασε άνετος στο σημείο, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ηγέτες, ο ίδιος κάθισε στην θέση που του άρμοζε μέσα στο Αββαείο.

Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στην κηδεία της Ελισάβετ είχαν αυστηρό πρωτόκολλο για τους αρχηγούς κρατών, τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους, τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και άλλους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνολικά έφτασαν περίπου τους 2.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι καλεσμένοι κάθονταν αριστερά, δεξιά και μπροστά από την «εξέδρα» που κρατούσε το φέρετρο της βασίλισσας. Ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φυσικά ήταν στις πρώτες σειρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.