Τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ανακύπτουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το θάνατό της και κυρίως το πιστοποιητικό θανάτου της.

Μετά την επίσημη κηδεία της στις 19 Σεπτεμβρίου, η βασιλική οικογένεια εισήλθε σε επίσημη περίοδο πένθους, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Μετά το θρήνο εκατομμυρίων Βρετανών για την πολυαγαπημένη τους μονάρχη, προκύπτουν πλέον δύο ερωτήματα: από τι και τι ώρα πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ; Και τι συμβαίνει με το πιστοποιητικό θανάτου της;

Τα βρετανικά μέσα, φυσικά, αιτήθηκαν να λάβουν αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου της Ελισάβετ, με τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, να λέγεται ότι εμποδίζουν τις προσπάθειές τους – παρά το γεγονός πως πρόκειται για δημόσιο αρχείο.

Το συγκεκριμένο έγγραφο θα αποκάλυπτε διάφορες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της αιτίας θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητας καθώς και του τόπου και του χρόνου που πέθανε.

Όμως, παρά την προσπάθεια της Daily Mail και άλλων μέσων ενημέρωσης να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες από το Εθνικό Αρχείο της Σκωτίας (NRS), ο δημόσιος φορέας φέρεται να έχει εμποδίσει το προσωπικό του να παράσχει οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα «ένα τμήμα της κυβέρνησης της Σκωτίας κατηγορήθηκε ότι εμποδίζει τις νόμιμες προσπάθειες απόκτησης αντιγράφου του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο αρχείο.

Υπενθυμίζεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο σπίτι της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας-και ως εκ τούτου, τα αιτήματα για να δει κανείς το πιστοποιητικό θανάτου της περνούν από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας.

Σύμφωνα με το νόμο του 1965 για την καταγραφή γεννήσεων, θανάτων και γάμων, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγράφονται εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου σε ληξίαρχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λεβίν, η οποία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο της με τίτλο «Camilla: From Outcast to Queen Consort» αυτή την εβδομάδα, δήλωσε: «Ποιος είναι υπεύθυνος για την διακοπή της δημοσιοποίησης αυτών των πληροφοριών; Αν παραβιάζουν το νόμο στη Σκωτία, κανείς δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει. Τα μέσα ενημέρωσης θα συνεχίσουν μέχρι να έχουν μια σωστή απάντηση για το γιατί γίνεται εξαίρεση στη συγκεκριμένη περίπτωση, καταπατώντας το νόμο. Καταλαβαίνω απόλυτα πως επειδή αφορά στη βασίλισσα μπορεί να θεωρούν πως δεν είναι σωστό να μάθουν όλοι από τι πέθανε και την ώρα και την ημερομηνία του θανάτου της, ωστόσο πρέπει να τηρείτε ο νόμος ως παράδειγμα για όλους».