ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ανησυχία στην Γερμανία: Εξαπλώνεται σαν ιός το απαγορευμένο τραγούδι “Ausländer Raus”

Προβληματισμός στις Αρχές: Δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο

Ανησυχία στην  Γερμανία: Εξαπλώνεται σαν ιός το απαγορευμένο τραγούδι “Ausländer Raus”

Σαν ιός εξαπλώνεται το απαγορευμένο τραγούδι “Ausländer Raus” (έξω οι ξένοι) στην Γερμανία με τις Αρχές να φοβούνται -και δικαιολογημένα-  ότι υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε μια ιδιότυπη μορφή κινήματος.

Αν και το τραγούδι που είναι παράφραση του «L’amour Toujours» του Ιταλού μουσικού Τζίτζι Ντ΄Αγκοστίνι, κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες στην Γερμανία το τελευταίο διάστημα παίζεται παντού στα νυκτερινά κέντρα και οι Αρχές δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η αρχή είχε γίνει κάποιες ημέρες πριν βίντεο που κυκλοφόρησε από γιορτή σε γερμανικό νησί έδειχνε ανθρώπους να τραγουδούν το ναζιστικό σύνθημα το οποίο έχουν προσαρμόσει στους στίχους της χορευτικής επιτυχίας.

Το περιστατικό συνέβη κατά την πρόσφατη αργία της Πεντηκοστής στο νησί Ζιλτ στα βόρεια της χώρας.

Η παρέα τραγουδά το «L’amour Toujours» αλλά κάποιοι ακούγονται να τραγουδούν το ναζιστικό σύνθημα «Γερμανία για τους Γερμανούς – οι ξένοι έξω» στη θέση των στίχων.

Τόσο το σύνθημα όσο και ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι παράνομα στη Γερμανία.

Η αστυνομία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δήλωσε ότι «ελέγχει το βίντεο» για ποινικά κολάσιμο περιεχόμενο, ενώ όπως έγινε γνωστό αργότερα η κοπέλα που φαίνεται στο πρώτο βίντεο απολύθηκε από τη δουλειά της. Με τις αρχές συνεργάζονται παρέχοντας υλικό από τις κάμερες οι ιδιοκτήτες του μπαρ έξω από το οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό.

Το σύνθημα «Γερμανία για τους Γερμανούς – έξω οι ξένοι» προέρχεται από τον 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ. Έχει χρησιμοποιηθεί και ως προεκλογικό σύνθημα από το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο βαυαρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BR ανέφερε ότι η ναζιστική εκδοχή του «L’amour Toujours» είχε γίνει δημοφιλής σε δημόσιες συγκεντρώσεις και ντίσκο σε όλη τη Γερμανία. Χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, έπειτα από ένα συνέδριο του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Βουλευτές και μέλη του κόμματος, καθώς και μέλη της νεολαίας του AfD, φέρονται να τραγουδούσαν την απαγορευμένη εκδοχή.

Αντί όμως και μετά τις αντιδράσεις το τραγούδι να σταματήσει να ακούγεται τώρα όλο και πιο πολλοί φαίνεται να το υιοθετούν παντού και η μελωδία και οι στίχοι να διαδίδονται παντού στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.