Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Μπάκιγχαμ δημοσίευσε φωτογραφία με τον τάφο της στο κάστρο του Ουίνδσορ (φώτο)

Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στις 29 Σεπτεμβρίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το Μπάκιγχαμ δημοσίευσε φωτογραφία με τον τάφο της στο κάστρο του Ουίνδσορ (φώτο)

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ που θάφτηκε μαζί με τους γονείς της, τη Βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου.

«Σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της πέτρας του βιβλίου που είναι τώρα εγκατεστημένη στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI, μετά τον εγκλεισμό της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Το Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ βρίσκεται μέσα στους τοίχους του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Το όνομα της Ελισάβετ εμφανίζεται γραμμένο με χρυσά γράμματα πάνω στη βελγική μαύρη πλάκα που είναι κατασκευασμένη από πέτρα.

Στην ίδια πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα των γονέων της Γεώργιου ΣΤ’ και Ελισάβετ καθώς και του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Τα δύο ζευγάρια χωρίζει ένα αστέρι του Ευγενέστατου Τάγματος της Περικνημίδας καθώς οι εκλιπόντες ήταν μέλη του, ενώ και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ είναι το πνευματικό του σπίτι. Σημειώνεται ότι στο ίδιο παρεκκλήσι βρίσκεται και ο τάφος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας η οποία έφυγε από τη ζωή το 2002 σε ηλικία 71 ετών.

Ο βασιλικός τάφος θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Το κόστος του εισιτηρίου τις καθημερινές ανέρχεται σε 26,50 λίρες, ενώ τα Σάββατο το κόστος ανέρχεται σε 28,50 λίρες.

Η βασίλισσα κηδεύτηκε μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου το βράδυ της Δευτέρας σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασιλική οικογένεια, η οποία ακολούθησε την κρατική κηδεία της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και τη μεταφορά της στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Υπενθυμίζεται πως όταν έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Φίλιππος ενταφιάστηκε στο Royal Vault του Αγίου Γεωργίου.

Στον ίδιο χώρο είχαν τοποθετηθεί και οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο μνημείο του Γεώργιου ΣΤ’ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1952 σε ηλικία 56 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.