ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βασίλισσα Λετίθια: Οι φήμες περί διαζυγίου, το σκάνδαλο για την εξωσυζυγική σχέση και η συμφωνία με τον Φελίπε

Το ζευγάρι έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου

Βασίλισσα Λετίθια: Οι φήμες περί διαζυγίου, το σκάνδαλο για την εξωσυζυγική σχέση και η συμφωνία με τον Φελίπε

Το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια να παίρνουν διαζύγιο, οργιάζουν.

Ωστόσο το γεγονός ότι το βασιλικό ζεύγος, βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίθια, έδωσε το «παρών» στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μία… ευχάριστη έκπληξη για τον σκανδαλοθηρικό Τύπο.

Λες να δίνουν άραγε μία δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία στον γάμο τους; αναρωτήθηκαν πολλοί.

Η Λετίθια επέλεξε ένα σκουρόχρωμο σύνολο σε αποχρώσεις του σκούρου μπλε ολοκληρώνοντάς το με μια κάπα και διακριτικά σκουλαρίκια, κρατώντας τον σύζυγό της… αλά μπρατσέτα και εκφράζοντας τη στήριξή της στον βασιλιά Φελίπε σε μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τον ίδιο.

Αυτή η κοινή τους παρουσία, την στιγμή που έχουμε να δούμε την Λετίθια κανένα δίμηνο στο πλάι του Φελίπε, από τότε δηλαδή που επανήλθαν στον «αφρό» οι πληροφορίες για την απιστία της πρώην δημοσιογράφου, έκανε αίσθηση.

Ειδικά τη στιγμή που πολλοί διαβλέπουν πως το τέλος του γάμου τους κοντοζυγώνει, θέτοντας ως ορίζοντα τα 18α γενέθλια της μικρότερης κόρης του Φελίπε και της Λετίθια, Σοφία, τον Απρίλιο του 2025.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην σύζυγος της μικρότερης αδελφής της, της Τέλμα Όρτιζ, ο Τζέιμι Ντελ Μπούργκο αποκάλυψε δημόσια ότι είχε δεσμό με τη Λετίθια.

Το βιβλίο του με τίτλο «Η Λετίθια κι εγώ», αλλά και μια συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ, φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βασιλιά Φελίπε.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ντελ Μπούργκο, ο οποίος μάλιστα λέει πως έχει και τα σχετικά πειστήρια – ηχογραφημένα τηλεφωνήματα και SMS – υπήρξε ζευγάρι με τη σημερινή βασίλισσα τόσο πριν από τον γάμο της με τον Φελίπε το 2004 όσο και κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Το ειδύλλιό τους, όπως εκείνος υποστηρίζει, διήρκησε μέχρι το 2011, όπου και έλαβε τέλος με δική της απόφαση. Και ένα χρόνο αφότου τον χώρισε και μάλιστα με ένα τηλεφώνημα, εκείνος παντρεύτηκε την αδελφή της Τέλμα Ορτίζ.

Οι σκανδαλιστικές αποκαλύψεις του Ντελ Μπούργκο φέρνουν στο προσκήνιο μία παλιά θεωρία για μία συμφωνία που φαίνεται να είχε κάνει ο βασιλιάς Φελίπε με την Λετίθια σχετικά με το πώς θα ζούσαν μετά το διαζύγιο.

Τα εν λόγω έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνίες Θαρθουέλα» και, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα η βασίλισσα Λετίσια αναγκάστηκε να τα υπογράψει, αφού πρώτα έγιναν κάποιες αλλαγές.

Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία; Ότι σε περίπτωση διαζυγίου, οι δύο κόρες του ζευγαριού, η 18χρονη πριγκίπισσα Λέονορ και η 16χρονη πριγκίπισσα Σοφία, θα παραμείνουν με τον Φελίπε στο παλάτι μέχρι να ενηλικιωθούν. Η Λετίθια θα πρέπει επίσης, να του παραχωρήσει την αποκλειστική κηδεμονία.

Όσο για την Λετίθια, εκείνη είχε αποφασίσει να διεκδικήσει μια καινούρια ζωή στις ΗΠΑ.

Πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως εκείνη η ξεχασμένη συμφωνία ανάμεσα στο βασιλικό ζεύγος έχει ήδη βγει από τα συρτάρια των ανακτόρων και επικαιροποιείται.

Το γυαλί ανάμεσα στο ζευγάρι δείχνει να έχει ραγίσει για τα καλά και να μην ξανακολλά, ο Φελίπε και η Λετίθια ζουν χωριστές ζωές και δεν έχουν παρά μόνο τυπική επικοινωνία και ο βασιλιάς κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να απασχολεί τον Τύπο με τις δικές του δραστηριότητες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Λετίθια βρισκόταν στο απόγειο της δημοσιογραφικής δόξας της όταν γνωρίστηκε και έκανε σχέση με τον Φελίπε.

Το 2001 μετέδωσε ζωντανά από το «Σημείο Μηδέν» τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, το 2003 μετέφερε εικόνες από τον πόλεμο του Ιράκ.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη διάρκεια ρεπορτάζ που έκανε η σημερινή πριγκίπισσα στο ναυάγιο του «Prestige».

Ο μεγαλειώδης γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 2004 στον καθεδρικό ναό Αλμουδένα στη Μαδρίτη παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφίας και, φυσικά, πλήθος εστεμμένων της υφηλίου.

Ήταν όμως αποφασισμένη να γίνει πρότυπο βασίλισσας, για αυτό και εγκατέλειψε την καριέρα της.

Αλλά και ο Φελίπε με νύχια και με δόντια προσπάθησε τότε να επιβάλλει στο παλάτι μια κοινή θνητή ως σύζυγό του.

Κυρίως δε προσπάθησε να κάνει την Λετίθια αρεστή στη μητέρα του βασιλομήτωρ Σοφία.

Οι προστριβές της με τη Λετίθια δεν σταμάτησαν ποτέ, με πιο χαρακτηριστική τον αμήχανο τον διαξιφισμό τους μπροστά στις κάμερες ανήμερα του Πάσχα του 2018 έξω από τον καθεδρικό ναό της Μαγιόρκα.

Η τότε διαφωνία τους είχε να κάνει με το εάν οι δύο ανήλικες κόρες του Φελίπε και της Λετίθια έπρεπε ή όχι να εμφανιστούν στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Δεν είναι βέβαια αυτή η πρώτη φορά που η Λετίθια δέχεται βέλη.

Ο πρώτος που είχε διασπείρει φήμες πως ανάμεσα στο ζευγάρι υπήρχε μεγάλη κρίση ήταν οξάδελφός της Νταβίντ Ροκασολάνο.

Στο βιβλίο του «Αντίο Πριγκίπισσα» («Adios Princesa») είχε αποκαλύψει ότι προτού η κοινή αυτή θνητή και πρώην δημοσιογράφος στο επάγγελμα παντρευτεί τον πρίγκιπα Φελίπε, είχε κάνει έκτρωση το 2002.

Η έκτρωση είναι ένα θέμα ταμπού για την συντηρητική κοινωνία της Ισπανίας η οποία επιτρέπεται μόνο όταν το επιβάλλουν ιατρικοί λόγοι.

Μάλιστα στο ίδιο βιβλίο υποστηρίζει πως το Παλάτι όχι μόνο ήξερε για την έκτρωση αλλά έκανε και τα στραβά μάτια. Έτσι, αποφάσισε να αποκρύψει το γεγονός ζητώντας από την ιδιωτική κλινική στην οποία η Λετίσια είχε κάνει την έκτρωση τον Οκτώβριο του 2002, να καταστρέψει τα επίμαχα έγγραφα.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα ξάδελφος είχε κάνει και κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με ένα κληρονομικό ζήτημα της οικογένειας της Λετίθια, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με απώλεια της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για δύο χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να δούμε αν το όργιο φημών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες και αν ο Φελίπε και η Λετίθια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται μαζί σε κοινωνικά δρώμενα για τα μάτια του κόσμου, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.