ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βέτο από την Αυστρία στην είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Οι ΥΠΕΣ Γαλλίας & Γερμανίας δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την ένταξη Κροατίας, Ρουμανίας & Βουλγαρίας στην ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας

Βέτο από την Αυστρία στην είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ ανακοίνωσε ότι στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, θα ψηφίσει κατά εισόδου της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας ζώνη του Σένγκεν, ασκώντας βέτο.

Σε αντίθεση με την Ρουμανία και την Βουλγαρία και τις αντιδράσεις της Αυστρίας, oι υπουργοί Εσωτερικών αναμένεται να εγκρίνουν ομόφωνα την ένταξη της Κροατίας στην ζώνη του Σένγκεν.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την ένταξη της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την σύνοδο των Βρυξελλών ότι το Παρίσι τάσσεται υπέρ της ένταξης των τριών χωρών.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι αυτές οι τρεις χώρες έχουν κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες. Δεν υπάρχει κάτι σοβαρό που να συνηγορεί κατά της ένταξής τους», είπε ο Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι το Βερολίνο υποστηρίζει το αίτημα ένταξης των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι δεν συμμερίζεται στην αρνητική στάση της Βιέννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορώ να κατανοήσω της θέση της Αυστρίας για το θέμα. Γνωρίζω ότι στην Αυστρία υπάρχει εσωτερική συζήτηση για το ζήτημα. Εμείς θα υποστηρίξουμε την Κροατία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία, και τις τρεις», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.