
Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας έκλεισε για λίγο στις 9 Οκτωβρίου, όταν άτομα στο θεωρείο έκαναν τον γνωστό χορό «χάκα» μετά την παρθενική ομιλία της νέας βουλευτού του Κόμματος των Μαορί, Oriini Kaipara.
New Zealand’s Parliament was briefly closed on Oct 9 when people in the public gallery performed a haka after the new Maori Party MP’s maiden speech.
— Science girl (@gunsnrosesgirl3) October 10, 2025
Το περιστατικό συνέβη μετά από ένα προγραμματισμένο τραγούδι των Μαορί για τον εορτασμό της άφιξης της βουλευτού, το οποίο εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο.
Ορισμένοι βουλευτές συμμετείχαν επίσης στο «χάκα» από το θεωρείο.
Η Oriini Kaipara μόλις είχε εκφωνήσει την πρώτη της ομιλία μετά τη νίκη της στις ενδιάμεσες εκλογές Tāmaki Makaurau τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για το Te Pāti Māori στο Κοινοβούλιο.
Η ίδια έχει χαρακτηριστικά τατουάζ των Μαορί στο… σαγόνι της!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.