Αχ βρε Κωνσταντίνε! Και τώρα πώς θα κάνεις πρεμιέρα;

Βίντεο: Ιερέας στη Βρετανία ραντίζει με αγιασμό τον φράχτη οικοπέδου μετά από διαμάχη για τα όρια!

Η δικαστική περιπέτεια για έναν θάμνο

Βίντεο: Ιερέας στη Βρετανία ραντίζει με αγιασμό τον φράχτη οικοπέδου μετά από διαμάχη για τα όρια!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Με τον αγιασμό ενός φράχτη κατέληξε μια πολυετής διαμάχη μεταξύ ενός ορθόδοξου ιερέα και της γειτόνισσάς του στη Βρετανία, με αφορμή τα όρια των δύο ιδιοκτησιών τους.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον ιερέα να ραντίζει με αγιασμό την επίμαχη περιοχή, ενώ η αντιπαράθεση έχει οδηγήσει σε καταγγελίες, αστυνομικές παρεμβάσεις και δικαστικές περιπέτειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο πατέρας Ανατόλι Βίχροφ, με καταγωγή από την Εσθονία, λειτουργεί σε ρωσικές ορθόδοξες κοινότητες στη Βρετανία και βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση με τη γειτόνισσά του, Σαμαέμ Μπάροους, στο Γκίζλι του Δυτικού Γιορκσάιρ.

Η διαφωνία αφορά μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στα δύο σπίτια. Η Μπάροους υποστηρίζει ότι ο ιερέας και η σύζυγός του, Έλενα Βίχροφ, κατέλαβαν παράνομα μέρος του οικοπέδου της κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης και διαμόρφωσης του κήπου τους.

Η ίδια τοποθέτησε ένα κίτρινο σχοινί για να υποδείξει το όριο που θεωρεί ότι χωρίζει τις δύο ιδιοκτησίες. Το ζευγάρι, ωστόσο, αμφισβητεί τη θέση του και επικαλείται τοπογραφική αποτύπωση που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίμαχης έκτασης του ανήκει.

Οι κάμερες και οι εκατέρωθεν καταγγελίες

Η διαμάχη έχει κλιμακωθεί, με τις δύο πλευρές να έχουν εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας και να έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία.

Σε βίντεο που επικαλείται το δημοσίευμα, ο πατέρας Βίχροφ εμφανίζεται να κουνά τον ξύλινο φράχτη που χωρίζει τα δύο σπίτια, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο κρατά ένα πριόνι μπροστά από κάμερα. Σε διαφορετική καταγραφή φαίνεται να ραντίζει με αγιασμό την επίμαχη περιοχή.

Η Μπάροους κατηγορεί τον ιερέα ότι παρεμβαίνει στην ιδιοκτησία της και ότι η συμπεριφορά του την κάνει να αισθάνεται πως δεν έχει ησυχία στο ίδιο της το σπίτι.

«Νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μπαίνει στον κήπο μου και να κάνει ό,τι θέλει. Κουνάει τον φράχτη, έρχεται εδώ φορώντας τα άμφιά του και ρίχνει αγιασμό στην είσοδο του σπιτιού μου», δήλωσε στη Daily Mail.

«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ανώτερος από εμένα επειδή είναι ιερέας», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι όταν η αστυνομία επισκέπτεται το σπίτι του για να του μιλήσει, εκείνος φορά αμέσως τα ράσα του.

«Ζω μόνη μου με ένα μικρό παιδί και αισθάνομαι ότι με παρενοχλούν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι», ανέφερε ακόμη.

«Τι κακό έχει ο αγιασμός;»

Από την πλευρά της, η σύζυγος του ιερέα αρνείται ότι η χρήση αγιασμού είχε σκοπό να εκφοβίσει τη γειτόνισσα. Η Έλενα Βίχροφ, η οποία εργάζεται ως οδοντίατρος στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), υποστήριξε ότι η ενέργεια του συζύγου της είχε θρησκευτικό χαρακτήρα.

«Είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και είμαστε υπερήφανοι για την πίστη μας. Ναι, ήταν αγιασμός. Τι κακό έχει ο αγιασμός; Ο σύζυγός μου ευλόγησε εκείνο το σημείο για να επικρατήσει ειρήνη και να ηρεμήσουν τα πράγματα», δήλωσε.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε το 2022, όταν ο ιερέας και η σύζυγός του αγόρασαν μια μονοκατοικία της δεκαετίας του 1960 έναντι 470.000 λιρών.

Η Μπάροους είχε αποκτήσει το γειτονικό σπίτι, το οποίο διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τον Μάρτιο του 2020, πληρώνοντας 260.000 λίρες.

Η γειτόνισσα ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών στον κήπο των Βίχροφ, εργάτες έσκαψαν κοντά στην είσοδο και στο γκαράζ της, αφήνοντας την κατασκευή χωρίς επαρκή στήριξη.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε πλακόστρωτη αυλή σε τμήμα γης που της ανήκει και επικαλείται τίτλους ιδιοκτησίας του 1974.

Το ζευγάρι αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της και υποστηρίζει ότι τα σχέδια του βρετανικού Κτηματολογίου είναι ενδεικτικά, ενώ διαθέτει επαγγελματική τοπογραφική αποτύπωση για να τεκμηριώσει τη δική του θέση.

Η δικαστική περιπέτεια για έναν θάμνο

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή τον Μάρτιο, όταν η Μπάροους συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες για επίθεση και παρενόχληση.

Τελικά, της απαγγέλθηκε κατηγορία για πρόκληση φθοράς ξένης περιουσίας, καθώς φέρεται να κατέστρεψε έναν θάμνο που ανήκε στους γείτονές της.

Όταν ενημερώθηκε για την κατηγορία στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να αντέδρασε λέγοντας: «Κατέστρεψα έναν θάμνο; Βρίσκεται στο δικό μου οικόπεδο».

Η υπόθεση έφτασε την περασμένη εβδομάδα σε δικαστήριο του Λιντς, αλλά η δίωξη εγκαταλείφθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Η Μπάροους, η οποία είχε παραμείνει επί επτά μήνες ελεύθερη με εγγύηση, κατηγόρησε την αστυνομία και την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος ότι δαπάνησαν δημόσιο χρήμα για μια υπόθεση που, όπως υποστήριξε, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Η διαμάχη, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει. Η Μπάροους καταγγέλλει ότι οι κάμερες των γειτόνων της είναι στραμμένες προς τον κήπο, την κουζίνα και την τραπεζαρία της, με αποτέλεσμα να περιορίζει την καθημερινότητά της.

«Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ζω με τις κουρτίνες κλειστές. Υπάρχει μια κάμερα που βλέπει στον κήπο όπου παίζει ο γιος μου και άλλη μία που μπορεί να βλέπει μέσα στο σπίτι όταν η πόρτα της κουζίνας είναι ανοιχτή.

Δεν καθόμαστε πια ούτε στο τραπέζι για φαγητό, εκτός αν έχουμε κλείσει τις κουρτίνες», δήλωσε.

Η σύζυγος του ιερέα, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι και η γειτόνισσά τους έχει εγκαταστήσει κάμερες 360 μοιρών που καταγράφουν τη δική τους ιδιοκτησία, ακόμη και τον πίσω κήπο, προκαλώντας προβλήματα στα παιδιά της οικογένειας.

«Το γεγονός ότι είμαστε ξένοι δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι λάθος. Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες και τον νόμο. Δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό και διαθέτουμε αποδείξεις γι’ αυτό», δήλωσε.

Η διαφωνία για τα όρια των δύο οικοπέδων εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις σχέσεις των γειτόνων, ενώ οι δύο πλευρές επιμένουν στις δικές τους εκδοχές για όσα έχουν συμβεί.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.