ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βίντεο ντοκουμέντο: Δείτε τη στιγμή που Canadair επιχειρεί στις φωτιές στην Τενερίφη

Σχεδόν 500 πυροσβέστες και στρατιώτες επιστρατεύτηκαν για να αντιμετωπίσουν την άγρια πυρκαγιά

Βίντεο ντοκουμέντο: Δείτε τη στιγμή που Canadair επιχειρεί στις φωτιές στην Τενερίφη

Καλύτερη εικόνα φέρεται να παρουσιάζουν οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην Τενερίφη της Ισπανίας. Ο Φερνάντο Κλαβίχο, περιφερειακός ηγέτης των Καναρίων Νήσων, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν άλλες εκκενώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι αξιωματούχοι εξέταζαν το ενδεχόμενο να άρουν τους περιορισμούς για σχεδόν 4.000 κατοίκους. Επιπλέον πάνω από 3.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν αφήσει τα σπίτια τους.

«Αυτή τη νύχτα τουλάχιστον η φωτιά και ο καιρός συμπεριφέρθηκαν κανονικά», δήλωσε ο Κλαβίχο σε συνέντευξη Τύπου. Και πρόσθεσε: «Τις δύο προηγούμενες νύχτες ο άνεμος, οι θερμοκρασίες και η συμπεριφορά της φωτιάς ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστες». Σχεδόν 500 πυροσβέστες και στρατιώτες με την υποστήριξη 17 εναέριων μονάδων επιστρατεύτηκαν για να αντιμετωπίσουν την άγρια πυρκαγιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Δείτε το απίστευτο βίντεο από το Canadair να επιχειρεί:

Η φωτιά έκαιγε για τρεις ημέρες

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε ένα ορεινό εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο Τεϊντέ – την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας – και έχει κάψει σχεδόν 4.000 εκτάρια (9.900 στρέμματα) βλάστησης, αν και δεν έχουν καταστραφεί σπίτια. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πυρκαγιά προχώρησε πιο αργά και προβλέψιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι ο ευνοϊκός καιρός διευκόλυνε τα συνεργεία να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κλαβίχο πρόσθεσε ότι πρόκειται για την «πιο περίπλοκη» πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά «τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια», λόγω της τοπογραφίας της περιοχής, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που άλλαζαν συχνά κατεύθυνση.  Η πρόσβαση στα βουνά της Τενερίφης, συμπεριλαμβανομένου του Τέιντε, έχει αποκλειστεί για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Τα δύο αεροδρόμια του νησιού παραμένουν ανεπηρέαστα και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.