ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βόλτα στα μουσεία του Πηλίου για τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον (φωτό)

Ο Σ.Τζόνσον είναι γνωστός φιλέλληνας  

Βόλτα στα μουσεία του Πηλίου για τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον (φωτό)

Μια βόλτα στα μουσεία του Πηλίου έκανε ο φιλέλληνας Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί εξοχικό εδώ και πολλά χρόνια στο Χόρτο νοτίου Πηλίου και τον συνδέει προσωπική φιλία με τον Δήμαρχο, Μιχάλη Μιτζικό. pateras-johnson1

Ο κ. Τζόνσον, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Τζένιφερ, αρχικά ξεναγήθηκε στο Μουσείο Νικόλα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στη συνέχεια στο Μουσείο Πολιτισμού «Κώστας Λιάπης» – Αρχοντικό Τζωρτζέϊκο, όπου φιλοξενούνται οι εκθέσεις των Richard Rafael Roland Risse και Κωνσταντίνου Κομνηνού.

pateras-johnson2 pateras-johnson3

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη μοναδική Βιβλιοθήκη Μηλεών «Ψυχής Άκος» την οποία ίδρυσαν το 1814 ο Άνθιμος Γαζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Δανιήλ Φιλιππίδης, τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.

Επίσης ο κ. Τζόνσον επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών, που γιορτάζει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του, αλλά και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, όπου υψώθηκε το Λάβαρο της Επανάστασης του Πηλίου στις 7 Μαΐου του 1821.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε κατενθουσιασμένος, ενώ συζήτησε και με τους τοπικούς φορείς το ενδεχόμενο να συνεδριάσει το Μάιο του 2023 στα Καλά Νερά, Ομάδα Εργασίας του Παγκόσμιου Φόρουμ για την προστασία των Ακτών (World Coastal Forum), του οποίου είναι επίσημος σύμβουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.