ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε κατασκοπευτικό δορυφόρο

Το ανακοίνωσε η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε κατασκοπευτικό δορυφόρο

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Τρίτη (21/11) έναν πύραυλο ο οποίος πιστεύεται ότι μεταφέρει έναν δορυφόρο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση προς τους κατοίκους στο νότιο τμήμα της χώρας να προφυλαχθούν από μία πιθανή απειλή βορειοκορεατικού πυραύλου.

Η Ιαπωνία ανέφερε μέσω του ραδιοτηλεοπτικού συστήματος προειδοποίησης J-Alert, ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να εκτόξευσε πύραυλο, στέλνοντας την προειδοποίηση στους κατοίκους της νότιας επαρχίας της Οκινάουα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο πύραυλος πιστεύεται ότι μετέφερε κατασκοπευτικό δορυφόρο και εκτοξεύθηκε με κατεύθυνση προς νότο.

Η Βόρεια Κορέα είχε ενημερώσει την Ιαπωνία ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεταξύ της Τετάρτης και της 1ης Δεκεμβρίου.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εξέδωσε νότα για την εκτόξευση με κατεύθυνση την Κίτρινη Θάλασσα και την Ανατολική Σινική Θάλασσα. Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Νότιας Κορέας εξέδωσε προειδοποίηση προς τα σκάφη για την σχεδιαζόμενη εκτόξευση για τις ίδιες περιοχές όπως έκανε και στις προηγούμενες εκτοξεύσεις.

Η Βόρεια Κορέα επιχείρησε να εκτοξεύσει δυο φορές νωρίτερα εφέτος κατασκοπευτικούς δορυφόρους αλλά οι προσπάθειες απέτυχαν και αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι φαινόταν πως θα επιχειρούσε μια τρίτη προσπάθεια σύντομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.