ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βόρεια Κορέα: Κατεδάφισε μνημείο που συμβόλιζε την επανένωση με τη Νότια Κορέα

Το μνημείο γνωστό και ως Αψίδα της Επανένωσης χαρακτηρίστηκε από τον Κιμ «έκτρωμα»

Βόρεια Κορέα: Κατεδάφισε μνημείο που συμβόλιζε την επανένωση με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα κατεδάφισε το μνημείο που συμβόλιζε τον στόχο της επανένωσης με τη Νότια Κορέα. Δορυφορικές εικόνες από την Πιονγκγιάνγκ έδειξαν σήμερα ότι το μνημείο, μια αψίδα που συμβόλιζε τις ελπίδες για την επανένωση της Κορέας, η οποία ανεγέρθηκε έπειτα από μια διακορεατική σύνοδο κορυφής-ορόσημο το 2000, δεν βρίσκεται πλέον εκεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του NK News, ενός διαδικτυακού ειδησεογραφικού μέσου που ακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα.

Η αψίδα, επισήμως γνωστή ως το Μνημείο του Καταστατικού Τριών Σημείων για την Εθνική Επανένωση, είχε ύψος 30 μέτρα και ήταν σύμβολο των τριών σημείων – αρχών, που ήταν η αυτοδυναμία, η ειρήνη και η εθνική συνεργασία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε το μνημείο «έκτρωμα» σε ομιλία του στην Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση στις 15 Ιανουαρίου, όταν διέταξε να τροποποιηθεί το Σύνταγμα χαρακτηρίζοντας τη Νότια Κορέα «πρωταρχικό, αμετάβλητο και κυριότερο εχθρό».

Την περασμένη εβδομάδα επίσης, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην κατάργηση οργανισμών, οι οποίοι εργάζονταν για τη μελλοντική επανένωση με τη Νότια Κορέα.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στην κορεατική χερσόνησο μετά την εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων από αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές δυνάμεις που έγιναν ως απάντηση στις δοκιμές όπλων από τη Βόρεια Κορέα, που δήλωσε ότι είναι έτοιμη για έναν «πυρηνικό πόλεμο» με τους εχθρούς της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2022, έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, καλώντας για άμεσες και σκληρές απαντήσεις στις στρατιωτικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.