
Το AfD τριπλασίασε τα ποσοστά του στις εκλογές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, σε σχέση με τις εκλογές του 2020, καθώς από 5,1% έφθασε στο 16,5 %. Τις εκλογές που έγιναν σήμερα (14/09), κέρδισε η CDU του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.
Παράλληλα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι έχασαν έδαφος, όπως δείχνει η πρόβλεψη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού WDR.
Ειδικότερα, η CDU έλαβε το 34%, περίπου το ίδιο με το ιστορικά χαμηλό αποτέλεσμα του 34,3% το 2020.
Το SPD ήρθε δεύτερο με 22,5%, ελαφρώς μειωμένο από το 24,3% πριν από πέντε χρόνια.
Αντίθετα, το AfD υπερτριπλασίασε τα ποσοστό της, φτάνοντας το 16,5% από 5,1% το 2020.
Τέλος, οι «Πράσινοι» υπέστησαν βαριές απώλειες, πέφτοντας στο 11,5% μετά από ένα ρεκόρ 20% στις τελευταίες τοπικές εκλογές.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.