ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βραζιλία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Λ.Λούλα – Χειρουργήθηκε στις φωνητικές χορδές

Πριν από 11 χρόνια είχε νοσηλευτεί με καρκίνο στον λάρυγγα

Βραζιλία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Λ.Λούλα – Χειρουργήθηκε στις φωνητικές χορδές

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε μια διαδικασία αφαίρεσης ενδεχομένως προκαρκινικών πλακών από τις φωνητικές του χορδές.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, πάντως, δεν βρήκαν αφύσικη μάζα ιστού κατά τη διαδικασία.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Sirio Libanes του Σάο Πάολο, όπου είχε νοσηλευθεί ο 77χρονος Λούλα για καρκίνο στον λάρυγγα πριν από 11 χρόνια, δήλωσαν πως κατά τη διαδικασία αφαιρέθηκαν μικρές λευκές πλάκες που λέγονται «λευκοπλακία» από τις φωνητικές του χορδές.

Η λευκοπλακία, που αποκαλείται επίσης «κεράτωση των καπνιστών», μπορεί να προκληθεί από επανειλημμένους τραυματισμούς και ερεθισμό ή έκθεση στον καπνό και το αλκοόλ. Στη μειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Οι γιατροί ανέφεραν σε ένα σημείωμα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη νεοπλασίας ή αφύσικης μάζας ιστών στη διάρκεια της διαδικασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωνή του Λούλα ακουγόταν πιο βραχνή τους τελευταίους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, τις οποίες κέρδισε τον περασμένο μήνα, στερώντας από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου μια δεύτερη θητεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.