ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Ακρίβυναν κατά 20% τα τσίζμπεργκερ στα McDonald’s

Σύμφωνα με το bbc.com, η εταιρεία θα προσθέσει 10 με 20 πένες στις τιμές

Βρετανία: Ακρίβυναν κατά 20% τα τσίζμπεργκερ στα McDonald’s

Τα McDonald’s αποφάσισαν να ακριβύνουν τα προϊόντα που διαθέτουν στα εστιατόρια στην Βρετανία, ώστε να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που σαρώνει την αγορά.

Έτσι, ένα από τα πρώτα «θύματα» της απόφασης είναι το τσίζμπεργκερ, με αύξηση 20% στην τιμή του, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Σύμφωνα με το bbc.com, η εταιρεία θα προσθέσει 10 με 20 πένες στις τιμές, οπότε το τσίζμπεργκερ από 0,99 λίρες θα φτάσει να κάνει 1,19 λίρες, δηλαδή περίπου 1,42 ευρώ

Μάλιστα, σε μήνυμα προς τους καταναλωτές η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται μπροστά σε «δύσκολες επιλογές» για τις τιμές της. Διαβεβαιώνει δε ότι προσπάθησαν να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις αυξήσεις και να τις κρατήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται, ότι ο Economist χρησιμοποιεί από το 1986 την τιμή των Bic Mac από τα McDonald’s σαν παγκόσμιο δείκτη για τη σύγκριση οικονομιών σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν ότι η Βρετανία είναι η 14η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο με 4,44 δολάρια (3,69 στερλίνες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.