ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Έχασε το μισό του κρανίο μετά από ένα χτύπημα και ο δράστης βγαίνει από τη φυλακή μετά από 4 μήνες!

Εξέτισε λιγότερο από το ένα πέμπτο της ποινής του

Βρετανία: Έχασε το μισό του κρανίο μετά από ένα χτύπημα και ο δράστης βγαίνει από τη φυλακή μετά από 4 μήνες!

Έχασε σχεδόν το μισό του κρανίο μετά από μια βάναυση επίθεση και ο δράστης που του προκάλεσε το τραύμα αποφυλακίζεται μόλις τέσσερις μήνες μετά από την καταδίκη του, μια είδηση που σόκαρε την Βρετανία.

Ένας άνδρας στη Βρετανία που υπέστη το σοκαριστικό τραυματισμό σε μια επίθεση με μια γροθιά μίλησε για την οργή του που ο δράστης αποφυλακίζεται πρόωρα από τη φυλακή, έχοντας περάσει μόλις τέσσερις μήνες πίσω από τα κάγκελα.

Ο Κάιλ Στέφενσον πρόκειται να κυκλοφορήσει ελεύθερος αφού εξέτισε λιγότερο από το ένα πέμπτο της ποινής του για την απρόκλητη επίθεση στον Μπράντεν Στρόμεπργκ, μεταδίδει η Daily Mail.

To, 27 ετών, θύμα έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες και παραλίγο να πεθάνει αφού ο Στέφενσον τον χτύπησε βάναυσα στις 2 Μαΐου του περασμένου έτους.

Ο Στρόμπεργκ ζει τώρα με τον φόβο ότι μια απλή πτώση ή ένα χτύπημα στο κεφάλι θα μπορούσε να τον σκοτώσει και αναγκάζεται να φοράει κράνος για να προστατεύει τον απροστάτευτο εγκέφαλό του κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι, ενώ δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο 27χρονος από την Βρετανία που έχασε το μισό του κρανίο

Από την άλλη, ο 32χρονος Στέφενσον παραδέχτηκε την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και φυλακίστηκε. Αλλά ο κακοποιός αναμένεται τώρα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει μόνο τέσσερις μήνες πίσω από τα κάγκελα.

Ο Στρόμπεργκ δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι μου στέρησε τη δικαιοσύνη. Τέσσερις μήνες δεν είναι αρκετός χρόνος ούτε για να μεγαλώσει ένα φυτό στο σπίτι. Είναι γελοίο».

«Εγώ δεν έχω καν κάνει την εγχείρησή μου ακόμα και αυτός είναι έξω και μπορεί να ζήσει τη ζωή του».

«Παραλίγο να τερματίσει τη ζωή μου και τώρα είναι ελεύθερος»

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν πρόκειται να εκτίσει ούτε το μισό της ποινής του», πρόσθεσε.

«Παραλίγο να τερματίσει τη ζωή μου και τώρα είναι ελεύθερος και δεν έχει καμία απολύτως μεταμέλεια», επισήμανε αγανακτισμένος ο 27χρονος.

Ο Στρόμπεργκ πληροφορήθηκε τα νέα με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ανέφερε ότι ο Στέφενσον θα υπόκειται σε απαγόρευση κυκλοφορίας και θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Πιστεύαμε ότι θα ήταν στη φυλακή τα Χριστούγεννα, αλλά τώρα θα περάσει το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του.Η ζωή μου είναι σε αναμονή και αυτός μπορεί να αρχίσει να πίνει ποτά και να κάνει μπάρμπεκιου με την οικογένειά του και εγώ δεν μπορώ καν να βγω έξω ο ίδιος», είπε ο Στρόμπεργκ.

Το χρονικό της επίθεσης και η ανάρρωση

Ο Στρόμπεργκ δέχθηκε επίθεση από πίσω από τον Στέφενσον, καθώς πήγαινε στα καταστήματα μετά τη δουλειά με την τότε φίλη του. Ο εργάτης του γηπέδου έπεσε αναίσθητος αφού δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο πριν χτυπήσει το κεφάλι του στο δρόμο, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρό εγκεφαλικό οίδημα. Το ρεπορτάζ δεν κάνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Ο Στρόμπεργκ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή του αφαιρώντας τη δεξιά πλευρά του κρανίου του κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης επέμβασης.

Ο Στρόμπεργκ παραλίγο να πεθάνει και πέρασε 15 ημέρες σε τεχνητό κώμα πριν κάνει μια απίστευτη ανάρρωση που άφησε άναυδους τους γιατρούς. Τώρα περιμένει περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση μιας πλάκας τιτανίου για την ανακατασκευή του κρανίου του, η οποία ελπίζει ότι θα σημαίνει ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο 27χρονος πρόσθεσε: «Όλοι οι γιατροί με τους οποίους μίλησα είπαν πόσο τυχερός είμαι που δεν ξύπνησα από το κώμα παράλυτος ή σε φυτική κατάσταση. Δεν μπορούν να το πιστέψουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν το χτυπήσω αυτό θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως θανατηφόρο. Ανυπομονώ να γίνει η επέμβαση, καθώς αυτό σημαίνει ότι η ζωή θα μπορέσει να επανέλθει στο φυσιολογικό. Μου έχουν πει ότι είναι μια αρκετά επικίνδυνη επέμβαση, καθώς υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης ή περαιτέρω αιμορραγίας στον εγκέφαλο, αλλά είναι η μοναδική μου ευκαιρία να επιστρέψω στη δουλειά», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.