ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Κυρώσεις στον διευθυντή της Τσέλσι και σε ακόμα έναν επιχειρηματικό συνεργάτη του Αμπράμοβιτς

Δεσμεύει έως και 13 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων

Βρετανία: Κυρώσεις στον διευθυντή της Τσέλσι και σε ακόμα έναν επιχειρηματικό συνεργάτη του Αμπράμοβιτς

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε δύο «βασικούς Ρώσους ολιγάρχες» που συνδέονται με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ως απάντηση στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, δεσμεύοντας έως και 13 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τον Γιουτζίν Τένενμπαουμ και τον Ντέιβιντ Νταβίντοβιτς στη «μεγαλύτερη ενέργεια δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

Ο Γιουτζίν Τένενμπαουμ είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και προηγουμένως ήταν κορυφαίο στέλεχος στη Sibneft, τη ρωσική εταιρεία πετρελαίου που πουλήθηκε από τον Αμπράμοβιτς το 2006, σύμφωνα με την Τσελσι , όπου είναι διευθυντής. Ο Τένενμπαουμ υπόκειται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε κυρώσεις στις μεταφορές, που σημαίνει ότι κάθε πλοίο ή αεροσκάφος που του ανήκει ή σχετίζεται με αυτόν, μπορεί να κατασχεθεί εάν εισέλθει στη Βρετανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε επίσης ταξιδιωτική απαγόρευση στον Ντέιβιντ Νταβίντοβιτς, έναν άλλον «μακροχρόνιο» επιχειρηματικό συνεργάτη του Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Νταβίντοβιτς έχει περιγραφεί από το Forbes ως «το δεξί χέρι του Αμπράμοβιτς» και ανέλαβε την Evrington Investments από την Tenenbaum τον Μάρτιο του 2022», προστίθεται.

«Σφίγγουμε τον κλοιό στην πολεμική μηχανή του Ρώσου προέδρου και στοχεύουμε τον κύκλο των ανθρώπων που βρίσκονται πιο κοντά στο Κρεμλίνο. Θα συνεχίσουμε με κυρώσεις μέχρι να αποτύχει ο Πούτιν στην Ουκρανία. Τίποτα και κανείς δεν είναι από το τραπέζι», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.