ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Οργή για τις αποκαλύψεις του Χάρι – «Θέλει να κατεδαφίσει την βασιλική οικογένεια»

Η βασιλική οικογένεια τηρεί σιγή για τις εκμυστηρεύσεις και τις κατηγορίες του Χάρι

Βρετανία: Οργή για τις αποκαλύψεις του Χάρι – «Θέλει να κατεδαφίσει την βασιλική οικογένεια»

Τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του νέου βασιλιά Καρόλου, ο γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι, κατηγορείται ότι θέλει να καταστρέψει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, μετά τις αποκαλύψεις που κάνει στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που φαίνεται ότι σβήνει κάθε πιθανότητα συμφιλίωσης μεταξύ των Γουίνδσορ.

Η βασιλική οικογένεια τηρεί σιγή για τις εκμυστηρεύσεις και τις κατηγορίες του Χάρι που διέρρευσαν στον Τύπο. Το βιβλίο «Ρεζέρβα», που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, τέθηκε προς πώληση κατά λάθος για λίγες ώρες στην Ισπανία και το περιεχόμενό του αποδείχτηκε πολύ πιο δηλητηριώδες απ’ όσο πίστευαν πολλοί. «Κανείς δεν γλιτώνει στη βάναυση αποστολή του Χάρι να κατεδαφίσει την οικογένεια», γράφει η ταμπλόιντ The Daily Mirror.

Η εφημερίδα The Sun κατηγορεί τον πρίγκιπα, που ζει πλέον εξόριστος στην Καλιφόρνια, ότι «έσπρωξε την οικογένειά του στις ρόδες του λεωφορείου για να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια». Η Daily Mail τον επικρίνει γιατί επέλεξε «να χύσει όσο περισσότερο δηλητήριο γινόταν».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συναγωνίζονται ταυτόχρονα για το ποιο θα δημοσιεύσει τα πιο σοκαριστικά αποσπάσματα του βιβλίου των 500 σελίδων. Τα χειρότερα προφανώς αφορούν τον αδελφό του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον διάδοχο του θρόνου που ο Χάρι χαρακτηρίζει «ορκισμένο εχθρό». Ο δούκας του Σάσεξ κατηγορεί τον Ουίλιαμ ότι τον πέταξε στο έδαφος σε έναν καυγά που είχαν το 2019 για τη Μέγκαν Μαρκλ, την οποία είχε παντρευτεί ο Χάρι την προηγούμενη χρονιά.

Ο Χάρι αναφέρεται σε αυτόν τον καυγά και στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί την Κυριακή από το κανάλι ITV, όπου διαβεβαιώνει ότι ο Ουίλιαμ, εξοργισμένος, τον προκαλούσε να τον χτυπήσει αλλά στη συνέχεια του ζήτησε συγγνώμη.

Για τον ειδικό σε θέματα της βασιλικής οικογένειας Ρίτσαρντ Φιτζουίλιαμς, «το χειρότερο» στο βιβλίο είναι ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται ο Ουίλιαμ. «Κάποιος που τον πρόδωσε (…) Κάποιος που του επιτέθηκε πραγματικά. Δεν είναι κολακευτικό πορτρέτο για έναν μελλοντικό βασιλιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.