ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στη… «μαγεία και την απόκρυφη επιστήμη»

Θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024

Βρετανία: Πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στη… «μαγεία και την απόκρυφη επιστήμη»

Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ στη Βρετανία παρουσίασε ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «μαγεία και την απόκρυφη επιστήμη».

Το πρόγραμμα σπουδών υπόσχεται να εμβαθύνει στο πλούσιο ιστορικό μωσαϊκό που περιβάλλει τη μαγεία, εξερευνώντας παράλληλα τα περίπλοκα νήματα που συνδέουν τον αποκρυφισμό με διάφορους κλάδους, όπως η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η αρχαιολογία, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία και η θρησκεία.

Η καθηγήτρια Emily Selove, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό το ανορθόδοξο εκπαιδευτικό εγχείρημα, τονίζει την ευθυγράμμιση του προγράμματος με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Η ίδια δηλώνει: «Η πρόσφατη έξαρση του ενδιαφέροντος για τη μαγεία εντός και εκτός του ακαδημαϊκού χώρου βρίσκεται στην καρδιά των πιο επειγόντων ερωτημάτων της κοινωνίας μας».

Αυτό το κύμα συνδέεται στενά με θέματα όπως οι εναλλακτικές επιστήμες, ο φεμινισμός, και άλλα πολλά, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος σπουδών.

Επιπλέον, η καθηγήτρια Selove επιδιώκει να αμφισβητήσει τις συμβατικές αντιλήψεις σχετικά με τον ορθολογισμό και την επιστήμη που αποτελούν αποκλειστικό αντικείμενο του δυτικού κόσμου.

Υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να επανεξετάσουν τις παραδοχές που ιστορικά έφεραν τη Δύση αντιμέτωπη με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τη μαγεία και τις δεισιδαιμονίες.

Οι ενότητες του προγράμματος εκτείνονται από τους μυθικούς δράκους στη δυτική λογοτεχνία και τέχνη έως τον διαχρονικό μύθο του βασιλιά Αρθούρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιλαμβάνουν επίσης πιο επιστημονικές αναζητήσεις όπως η παλαιογραφία και η ισλαμική σκέψη, μαζί με πρακτικούς τομείς όπως η αρχαιολογική θεωρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.