ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Ποιος είναι ο 12χρονος μαθητής – διάνοια που ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν

Σημείωσε IQ 162 στο τεστ νοημοσύνης «Cattell - III B»

Βρετανία: Ποιος είναι ο 12χρονος μαθητής – διάνοια που ξεπέρασε το IQ του Αϊνστάιν

Παγκόσμιος «φωστήρας» ανακηρύχθηκε ένας 12χρονος μαθητής από τη Βρετανία καθώς η επίδοσή του σε τεστ νοημοσύνης έδειξε ότι το IQ του ξεπερνά εκείνο διάσημων ιδιοφυών όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ο 12χρονος Ρόρι Μπίντγουελ από το Ντέβον πέτυχε πρόσφατα τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την ηλικιακή του ομάδα, σημειώνοντας IQ 162 στο τεστ νοημοσύνης «Cattell – III B», ένα κλικ πιο πάνω από το εκτιμώμενο 160 IQ του Αϊνστάιν, σύμφωνα με τον Guardian.

Παιδί – Θαύμα

Ως αποτέλεσμα, ο Rory προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη Mensa, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση υψηλού IQ στον κόσμο. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανοιχτός σε άτομα που βαθμολογούνται στο 2% των πιο ευφυών ανθρώπων σε τυποποιημένα τεστ νοημοσύνης.

Ο Ρόρι συμμετείχε στο δίωρο τεστ στο Έξετερ και σύμφωνα με αναφορές δεν έκανε προετοιμασία για την αξιολόγηση. Η μητέρα του, Abi Bidwell, είπε ότι ο γιος της είναι «ευλογημένος με έναν απίστευτο εγκέφαλο, ικανό να επεξεργαστεί τα πάντα και να απομνημονεύσει τεράστιους όγκους πληροφοριών».

Ο Ρόρι, φοιτά στην έβδομη τάξη στο σχολείο Great Torrington, και λέγεται ότι ολοκλήρωσε παζλ 100 κομματιών σε ηλικία δύο ετών, ενώ κατέκτησε την άλγεβρα της τωρινής του τάξης πέντε χρόνια νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ εβδομάδων του lockdown του κορονοϊού, διάβασε και τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ -περισσότερες από 1 εκατομμύριο λέξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Mensa, το IQ είναι ένας τύπος τυπικής βαθμολογίας που δείχνει πόσο πάνω ή κάτω από την ομάδα συνομηλίκων του βρίσκεται ένα άτομο σε νοητική ικανότητα. Η οργάνωση δέχεται άτομα που βαθμολογούνται στα κορυφαία δύο εκατοστημόρια του πληθυσμού μέσω διάφορων τεστ, εφόσον όμως είναι επίσημα και έχουν εγκριθεί από επαγγελματικούς συλλόγους ψυχολόγων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.