ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Στο νοσοκομείο πρόκειται να εισαχθεί και ο βασιλιάς Κάρολος – Μετά το χειρουργείο της Κ.Μίντλετον

Θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι

Βρετανία: Στο νοσοκομείο πρόκειται να εισαχθεί και ο βασιλιάς Κάρολος – Μετά το χειρουργείο της Κ.Μίντλετον

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η είδηση για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, τώρα γίνεται γνωστό ότι και ο βασιλιάς Κάρολος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, και ο Βασιλιάς έχει ζητήσει θεραπεία για διογκωμένο προστάτη».

«Η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου δεν εμπνέει ανησυχία και θα βρεθεί στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μία διορθωτική επέμβαση. Τα δημόσια καθήκοντά του θα αναβληθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα».

Το παλάτι δεν διευκρίνισε αν ο Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Σκωτία ή αν θα επιστρέψει στο Λονδίνο. Αν και η ανακοίνωση διευκρινίζει πως ο βασιλιάς θα ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, εικάζεται πως θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον ένα βράδυ.

Άφαντη επί 23 μέρες η Κέιτ Μίντλετον – Τι συμβαίνει με την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας;

Πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο την Τετάρτη το πρόβλημα υγείας της Κέιτ Μίντλετον καθώς η σχετική ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η 42χρονη σύζυγος του διαδόχου του θρόνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε επιτυχή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα την Τρίτη. Η επέμβαση έγινε στο «The London Clinic» ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόβλημα υγείας της πριγκίπισσας δεν είναι ο καρκίνος.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η μητέρα του πρίγκιπα Γεωργίου, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του μικρού πρίγκιπα Λιούις θα παραμείνει για νοσηλεία για δύο εβδομάδες ενώ δεν θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα νωρίτερα από το Πάσχα.

Πηγές κοντά στα βρετανικά ανάκτορα ανέφεραν στην Telegraph πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ακυρώσει δύο επίσημα προγραμματισμένα ταξίδια στο εξωτερικό εκ των οποίων το ένα στη Ρώμη, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην σύζυγό του την περίοδο της ανάρρωσης αλλά και κοντά στα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Η Κέιτ Μίντλετον αναμένεται να περάσει την περίοδο της ανάρρωσης στο Ουίνδσορ ενώ οι γονείς της Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον αλλά και τα δύο αδέλφια της, η Πίπα και ο Τζέιμς Μίντλετον θα βρεθούν κοντά της. Σύμφωνα με την Telegraph το παλάτι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της νύφης του βασιλιά Καρόλου.

Τα ερωτήματα για την κλινική που χειρουργήθηκε

Αναπάντητα ερωτήματα δημιουργεί η εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον στο ιδιωτικό νοσοκομείο «The London Clinic» σύμφωνα με την Βικτόρια Γουόρντ, βασιλική συντάκτρια της Telegraph.

Η δημοσιογράφος σε σχετική ανάλυση για το θέμα τονίζει πως η μέλλουσα βασίλισσα είχε εισαχθεί στο King Edward VII Hospital – νοσοκομείο που προτιμούν οι γαλαζοαίματοι στο Ηνωμένο Βασίλειο – όταν αντιμετώπιζε σοβαρές ναυτίες και στις τρεις εγκυμοσύνες της.

Όπως τονίζει η δημοσιογράφος η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή για το επίπεδο της ποιότητας σε έλεγχο που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2021 στην «The London Clinic» κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι χειρουργικές υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος «χρήζουν βελτίωσης».

Πάντως, στον ίδιο ιδιωτικό νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί στο παρελθόν η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ενώ στο ίδιο νοσοκομείο γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

Από την Τρίτη το ιδιωτικό νοσοκομείο αλλά και την περιοχή φυλάσσουν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ενώ αστυνομικοί βρίσκονται και έλεγχουν τόσο την κεντρική είσοδο όσο και τις άλλες εισόδους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πηγές από το παλάτι αποκάλυψαν στην Telegraph πως η Κέιτ Μίντλετον δεν εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο, αλλά «ήταν κάτι που εξελίχθηκε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου» και έγινε ο προγραμματισμός (της επέμβασης), τουλάχιστον, πριν λίγες μέρες.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως «πρόκειται για ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες της πριγκίπισσας και όταν εκείνη θα είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό θα το κάνει».

Πάντως, η Daily Mail επισημαίνει πως η Κέιτ Μίντλετον είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο και τα δημόσια καθήκοντά της επί 23 μέρες. Η τελευταία επίσημη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας ήταν το πρωί των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ, όταν εμφανίστηκε χαμογελαστή και λαμπερή κρατώντας από το χέρι την μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πριγκίπισσα μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ τα τρια παιδιά τους, τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα είχαν δώσει το «παρών» στη λειτουργία των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζουν κάθε χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.