ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Βουλευτές δέχονται κυβερνοεπιθέσεις – Ποιους κατηγορεί το Λονδίνο

Τέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των βουλευτών

Βρετανία: Βουλευτές δέχονται κυβερνοεπιθέσεις – Ποιους κατηγορεί το Λονδίνο

Κυβερνοεπιθέσεις δέχονται οι βουλευτές της Βρετανίας από χάκερς με τον Λονδίνο να κατηγορεί τους Κινέζους. 

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Βρετανικής Κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν φάνηκε σίγουρος πως αυτή η επίθεση προέρχεται από την Κίνα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι παράγοντες που συνδέονται με το κινεζικό κράτος ευθύνονται για δύο κακόβουλες κυβερνοδράσεις με στόχο τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους βουλευτές μας».

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι:

«Αυτές οι απόπειρες παρέμβασης στη δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου απέτυχαν».

Προανήγγειλε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκλογική Επιτροπή, η οποία επιβλέπει τις εκλογικές διαδικασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να κατονομάσει την Κίνα, ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από «εχθρικούς παράγοντες» που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά της επί έναν και πλέον χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την επίθεση αυτή απέκτησαν πρόσβαση σε διακομιστές που περιείχαν αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων με τα δεδομένα 40 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.