ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρέθηκε στις Άλπεις το πτώμα ορειβάτη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια

Το πτώμα βρέθηκε στις 18 Αυγούστου στον παγετώνα Σλατένκες στο Τιρόλο

Βρέθηκε στις Άλπεις το πτώμα ορειβάτη ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια

Ένας οδηγός βουνού ανακάλυψε προ ημερών σε παγετώνα της Αυστρίας ένα πτώμα που -όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία- ανήκει πιθανότατα σε 37χρονο Αυστριακό ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια.

Το ρεκόρ λιωσίματος των πάγων που καταγράφεται από επιστήμονες στις Άλπεις, ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, φέρνει στο φως όλο και πιο συχνά λείψανα ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί πριν από δεκαετίες.

Το πτώμα βρέθηκε στις 18 Αυγούστου στον παγετώνα Σλατένκες στο Τιρόλο, σε υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

Ένα σακίδιο πλάτης, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα και μια άδεια οδήγησης, βρέθηκαν κοντά, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον 37χρονο που είχε εξαφανιστεί το 2001.

Θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από δείγματα DNA για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Τα αποτελέσματα αναμένονται «εντός λίγων εβδομάδων».

Στα τέλη Ιουνίου, άλλα ανθρώπινα λείψανα είχαν εντοπιστεί στον ίδιο παγετώνα, ο οποίος κατέγραψε σημαντική μείωση (89,5 μέτρα) το 2021/22, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αυστριακού Alpine Club.

Καθώς οι παγετώνες λιώνουν και συρρικνώνονται, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Στη γειτονική Ελβετία, τα λείψανα ενός 38χρονου Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1986, βρέθηκαν τον Ιούλιο στον παγετώνα Τέοντουλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.