ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Wall Street Journal: «Γεωπολιτικός νικητής της χρονιάς ο Β.Πούτιν – Είναι πιο ισχυρός από ποτέ»

«Η οικονομία της Ρωσίας έχει ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις και η ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα εξασθενεί»

Wall Street Journal: «Γεωπολιτικός νικητής της χρονιάς ο Β.Πούτιν – Είναι πιο ισχυρός από ποτέ»

Η Wall Street Journal, το ΜΜΕ το οποίο πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ως τον «γεωπολιτικό νικητή της χρονιάς».

Η αμερικανική εφημερίδα θεωρεί πως 20 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία έγινε οικονομικά ισχυρότερη, η ουκρανική αντεπίθεση κατέληξε σε μία μεγάλη αποτυχία και η Δύση συνολικά εξασθενεί.

Αυτό σημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος κερδίζει παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις όταν ξεκινούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του ο Gerald Baker, αναφέρει: «Να ανακηρυχθεί ο Β.Πούτιν γεωπολιτικός νικητής της χρονιάς […], η θέση του φαίνεται αμέτρητα πιο ισχυρή από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Η περίφημη αντεπίθεση του Κιέβου έχει σταματήσει, η οικονομία του Πούτιν έχει ξεπεράσει τις δυτικές κυρώσεις, η ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα εξασθενεί, η αμερικανική υποστήριξη μειώνεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο στο ίδιο άρθρο, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί μία ανασκόπηση της χρονιάς, αναφέρει και τον Έλον Μασκ ως «τον επιχειρηματικό νικητή της χρονιάς».

«Μπορεί το Twitter/X να του στοιχίζει μία περιουσία, αλλά ο πυρήνας της επιχείρησής του συνεχίζει να λειτουργεί».

Και οι δύο προσωπικότητες είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς στους Δημοκρατικούς, που αυτή τη στιγμή ελέγχουν και κυβερνούν τις ΗΠΑ, οπότε θεωρείται πολύ μεγάλη ήττα για αυτούς να «πλέκονται» εγκώμια από ένα ΜΜΕ, φίλα προσκείμενο προς αυτούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.