ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

WEF: «Θα καταγράφουμε την συμπεριφορά σας και ότι γράφετε στα social media μέσω της ψηφιακής ταυτότητας»

Tην «πλασάρουν» ως μέσο εκδημοκρατισμού και ελευθερίας!

WEF: «Θα καταγράφουμε την συμπεριφορά σας και ότι γράφετε στα social media μέσω της ψηφιακής ταυτότητας»

Ενημερωτικό έγγραφο του WEF (του περιβόητου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ) και της Accenture για τη Διαλειτουργικότητα στο Metaverse, αναφέρει ότι η ψηφιακή ταυτότητα θα είναι το «διαβατήριο» στο επερχόμενο Metaverse με την οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα μας, σε ότι αναρτούμε στα social media, και εν τέλει θα καταγράφουν την συνολική συμπεριφορά μας!

«Η ψηφιακή ταυτότητα είναι ο σύνδεσμος προς ένα διαλειτουργικό μετασύμπαν», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας, «Επιτρέπει την υπευθυνότητα και την ικανότητα να διασχίζεις κόσμους με ελάχιστη τριβή».

«Μια ψηφιακή ταυτότητα αποθηκεύει τα στοιχεία σύνδεσής σας και καταγράφει τη συμπεριφορά σας , συμπεριλαμβανομένων όσων μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, το πιστωτικό σας σκορ, την κατάσταση της υγείας σας και τη γεωγραφική θέση του smartphone σας, μεταξύ πολλών άλλων σημείων δεδομένων.

Η απρόσκοπτη πλοήγηση στο metaverse σημαίνει ότι κάθε χρήστης πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα avatar συνδεδεμένο με την ψηφιακή του ταυτότητα και αυτό θα λειτουργεί ως διαβατήριο για διαφορετικές εμπειρίες τόσο στον παρόντα όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

«Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει σε ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση – ή, αντίθετα, τι παραμένει απρόσιτο σε εμάς».

Η ίδια ιδέα θα ίσχυε για την ψηφιακή ταυτότητα στο Metaverse.

«Το Metaverse δημιουργεί καθηλωτικές εμπειρίες που ενεργοποιούνται από μια σειρά τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της επαυξημένης πραγματικότητας (XR), της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του Διαδικτύου των πραγμάτων και των ψηφιακών διδύμων».Διαλειτουργικότητα στο Metaverse, WEF, 2023

Η αναπληρώτρια υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου των ΗΑΕ, Huda Al Hashimi, είπε στην ετήσια συνάντηση του WEF στο Νταβός τον Ιανουάριο ότι όλοι τους ήταν ενθουσιασμένοι με την «προώθηση των διαβατηρίων» του Metaverse.

 Ενίσχυση της διαβατηρίων – τότε μιλάμε για παγκόσμια διαλειτουργικότητα και το επίπεδο επεκτασιμότητας θα έρθει όταν υποστηρίξουμε πραγματικά κανονισμούς και πρότυπα σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε η Αλ Χασίμι στη συνέντευξη Τύπου του WEF “Πώς να χτίσουμε ένα Metaverse για όλους “ .

Ταυτόχρονα, η Αλ Χασίμι έκανε λόγο για επιθυμία να «εκδημοκρατιστεί» η αποδοχή του μετασύμπαντος,

«Θέλουμε πραγματικά να τα δοκιμάσουμε στην πραγματική ζωή. Κι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να το κάνουμε είναι με το να διαθέτουμε ασφαλή ρυθμιστικά σώματα και δοκιμαστήρια. Είμαστε όλοι μας εξοικειωμένοι μ’ αυτήν την ορολογία. Αλλά τι σημαίνει αυτή στο Metaverse; Κι αυτή πιστεύω πως θα είναι μια συναρπαστική εποχή για μας από δω και μπρος», κατέληξε η Αλ Χασίμι!

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή ταυτότητα είναι η βάση για την δημιουργία ενός μελλοντικού παγκόσμιου κράτους.

Ευθύ είναι το μήνυμα, ως προς του σκοπούς τους, που εκφέρεται από τα χείλη όσων συμμετείχαν στο συνέδριο «Της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης», που πραγματοποιήθηκε στα ΗΑΕ μεταξύ 13 και 15 Φεβρουαρίου.

Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι «παράλληλο» με αυτά που διοργανώνει το WEF. Στην ουσία πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μεγαλοστελέχη  διεθνών οικονομικών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Κλάους Μάρτιν Σβαμπ του Γερμανού μηχανικού, οικονομολόγου  και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε μια από τις παράλληλες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, ένας εκ των ομιλητών αναφέρθηκε ευθέως στην ανάγκη ύπαρξης ενός παγκόσμιου σοκ  στην ανθρωπότητα προκειμένου να επέλθει η «παγκόσμια κυβέρνηση».

Την   αποκαλυπτική αυτή δήλωση έκανε ο καθηγητής Οικονομίας και διευθυντής του IMD World Competitiveness Center, Arturo Bris.

Πιο ειδικά ο Bris σημείωσε:

«Πως όμως αυτός ο παγκόσμιος μετασχηματισμός θα πετύχει; 

Συμφωνώ απόλυτα ότι η παγκόσμια τάξη, όπως είναι σήμερα δεν έχει κανένα νόημα. Δεν βρίσκεται σε συντονισμό με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως η Ινδία, η Βραζιλία ή η Γερμανία», είπε ο Arturo Bris για να συνεχίσει:

«Αυτές οι χώρες δεν έχουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια τάξη, αλλά για εμένα το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα οδεύσουμε σε αυτόν τον παγκόσμιο μετασχηματισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για πιο παγκόσμιο σοκ μίλησε άραγε ο Bris ο επικεφαλής του IMD World Competitiveness Center το οποίο έχει την έδρα του στην Ελβετία όπως άλλωστε και το WEF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.