ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χάος σε χιονοδρομικό της Ιταλίας: Θυελλώδεις άνεμοι απειλούν να αναποδογυρίσουν λιφτ (βίντεο)

Οι άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, δημιούργησαν αναταράξεις σε τουλάχιστον 12 λιφτ

Χάος σε χιονοδρομικό της Ιταλίας: Θυελλώδεις άνεμοι απειλούν να αναποδογυρίσουν λιφτ (βίντεο)

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε χιονοδρομικό κέντρο της βόρειας Ιταλίας, όταν θυελλώδεις άνεμοι άρχισαν να πλήττουν την περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο σκιέρ που επέβαιναν σε λιφτ.

Το χιονοδρομικό κέντρο Breuil Cervinia είχε κλείσει λόγω σφοδρών καιρικών συνθηκών, όμως η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται για τους σκιέρ εκείνους που είχαν πάρει τα τελευταία λιφτ της επιστροφής στη βάση.

Οι άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, δημιούργησαν αναταράξεις σε τουλάχιστον 12 λιφτ, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες όπως και καταστροφές.

«Δέκα καθίσματα καταστράφηκαν και αφαιρέθηκαν από τα λιφτ», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην πλατφόρμα Χ.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαβεβαίωσαν, πάντως, ότι ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Μπάρναμπι Ντάνινγκ, πεπειραμένος σκιέρ, είπε στο αμερικανικό δίκτυο ABC News ότι υπήρξαν κάποιες στιγμές που πίστεψε πως δεν θα καταφέρει να επιστρέψει με τη φίλη του Στέφανι, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία το λιφτ, την περασμένη Πέμπτη.

«Δεν ήξερα ότι τα λιφτ μπορούν να περιστραφούν κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε. Ο ίδιος και η φίλη του είχαν παρατηρήσει μια σφοδρή επιδέινωση του καιρού ενώ κατέβαιναν με το λιφτ. Επρόκειτο για μια εφιαλτική διαδρομή που διήρκεσε 40 λεπτά.

«Ο άνεμος δυνάμωσε, δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας. Υπήρχαν στιγμές απόλυτου τρόμου. Ήταν σαν να ήμασταν σε πλυντήριο. Τιναζόμασταν πέρα-δώθε. Τρεις φορές κρεμόμουν στο κενό, δεν υπήρχε τίποτε από κάτω μου», περιέγραψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωσή του το χιονοδρομικό κέντρο ανέφερε ότι «οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν ξαφνικά και απρόσμενα» και ότι απαγορεύτηκε «αμέσως» η πρόσβαση στα λιφτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.