ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Χιλή: «Μάχη» με πυρκαγιές που απειλούν κατοικημένες περιοχές (βίντεο)

Έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση

Χιλή: «Μάχη» με πυρκαγιές που απειλούν κατοικημένες περιοχές (βίντεο)

Οι αρχές της Χιλής δίνουν μάχη για να ελέγξουν την εξάπλωση πολλαπλών δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 40.000 στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση και πλέον απειλούν κοινότητες.

Τομείς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο, της Βαλπαραΐσο, της Ο’ Χίγκινς και της Μάουλε έχουν κηρυχθεί σε κόκκινο συναγερμό· οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν εννέα ενεργές πυρκαγιές, σύμφωνα με δεδομένα της Εθνικής Εταιρείας Δασών (CONAF) που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεδρίασαν με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας για να εξεταστεί η πρόοδος των πυροσβεστών και να αποτιμηθεί η απειλή.

«Κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους για να δώσουμε τη μάχη εναντίον των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τις κεντρικές περιοχές της Χιλής», τόνισε μέσω Twitter o πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς το βράδυ προχθές Κυριακή.

«Η βασική μας ανησυχία είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που πλήττονται, στους οποίους προσφέρεται βοήθεια, και η κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι ακόμη ενεργές», πρόσθεσε.

Καθώς οι φλόγες πλησίαζαν, διατάχθηκαν εκκενώσεις στη Μελιπίγια, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, όπου ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων χθες Δευτέρα.

«Κατοικημένες περιοχές απειλούνται από τις φλόγες και σε πολλές από αυτές τις τοποθεσίες, παρά τον κίνδυνο, προβάλλεται αντίσταση στις συστάσεις οι πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους», δήλωσε με ανησυχία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δασικές πυρκαγιές είναι συχνές στη Χιλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου, όταν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωσή τους. Την τρέχουσα περίοδο έχουν καταγραφεί 44 εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.