ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χονγκ Κονγκ: Ερευνητική ομάδα έφτιαξε ένα ύφασμα που αλλάζει χρώματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Το ύφασμα, που είναι πλεγμένο με πολυμερικές οπτικές ίνες

Χονγκ Κονγκ: Ερευνητική ομάδα έφτιαξε ένα ύφασμα που αλλάζει χρώματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Μία ερευνητική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ, έφτιαξε ένα ύφασμα με ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα, το οποίο αλλάζει χρώματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία ΑΙ.

Μια απλή κίνηση μπορεί να είναι το μόνο που θα χρειάζεται στο μέλλον για να αλλάξει κανείς το χρώμα του ρούχου που φοράει, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συμβάλει να μειωθούν οι ποσότητες ρούχων που καταλήγουν στους κάδους, καθώς θα προσφέρει στον κόσμο περισσότερες χρωματικές επιλογές για το ίδιο ρούχο, σημειώνει το Laboratory for Artificial Intelligence in Design (AiDLab).

Το ύφασμα, που είναι πλεγμένο με πολυμερικές οπτικές ίνες (POFs) και νήματα που έχουν ως βάση υφαντικές ύλες, μπορεί να φωτιστεί σε μια σειρά από διαφορετικές αποχρώσεις.

Γίνεται βαθύ μπλε αν κανείς σηκώσει μπροστά του τον αντίχειρα σε ένδειξη έγκρισης. Αλλάζει σε ροζ αν σχηματίσει κανείς μια καρδιά ή γίνεται πράσινο αν κάνει τη χειρονομία που δείχνει «ΟΚ».

Μπορεί επίσης να αλλάξει χρώμα μέσω εφαρμογής στο τηλέφωνο και αλγόριθμοι της Τεχνητής Νοημοσύνης βοηθούν την κάμερα να διακρίνει τις διαφορές στις χειρονομίες του κάθε χρήστη.

Η καθηγήτρια Τζιν Ταν, η οποία εργάζεται στην Σχολή Μόδας και Υφασμάτων του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ και ηγείται της ερευνητικής ομάδας, επισήμανε ότι οι POFs είναι φτιαγμένες από μεθακρυλικό πολυμεθύλιο, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και ότι η δομή του υφάσματος αυτού επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των πολυμερικών οπτικών ινών από τα νήματα για ανακύκλωση.

Το ύφασμα αυτό είναι επίσης μαλακό.

«Η αίσθηση στο χέρι είναι όπως σε κάθε συνηθισμένο πλεκτό ύφασμα», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η AiDLab ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στην αγορά. Προς το παρόν εκτίθεται σε εγκαταστάσεις σε εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη στο Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.