ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

YouTuber με νευρική ανορεξία προκάλεσε πανικό με νέο βίντεο της – «Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα»

Η 29χρονη βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων εξαιτίας της αποστεωμένης εμφάνισης της

YouTuber με νευρική ανορεξία προκάλεσε πανικό με νέο βίντεο της – «Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα»

Διάσημη YouTuber που πάσχει από ανορεξία προκάλεσε κραυγή ανησυχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού επιδεικνύει το μικροσκοπικό της σώμα.

Η ανορεξική YouTuber Eugenia Cooney, 29 ετών, πυροδοτεί κύμα ανησυχίας για την αδύνατη εμφάνισή της σε ένα νέο βίντεο.

Η 29χρονη vlogger βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων και ανησυχιών – αφού για πρώτη φορά προκάλεσε κύμα αναστάτωσης το 2013, όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με τη λεπτή της σωματική διάπλαση, όπου δημιούργησε πιστούς θαυμαστές με τα σεμινάρια ομορφιάς της.

Αλλά ενώ κάποιοι συνέρρεαν για να ακολουθήσουν την Eugenia για τις συμβουλές μακιγιάζ της, για πολλούς το ενδιαφέρον ήταν πάντα στην ανησυχητικά λεπτή σιλουέτα της – η οποία ήρθε στο προσκήνιο της συζήτησης στο διαδίκτυο για άλλη μια φορά μετά την ανάρτηση ενός ακόμη βίντεο με τον εαυτό της.

Το viral βίντεο της ανορεξικής youtuber


Αφού μοιράστηκε ένα απόσπασμα με την ίδια να φοράει μια στολή εμπνευσμένη από την Barbie, η Eugenia αναζωπύρωσε την ανησυχία γύρω από το μικροσκοπικό της σώμα, κάνοντας τους θεατές να παρακαλέσουν την προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να «ζητήσει βοήθεια».

Στο viral βίντεο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 16,5 εκατομμύρια προβολές, που αναρτήθηκε στο TikTok, το Instagram και το Twitter, η vlogger φαίνεται να φοράει ένα διμερές ροζ ρούχο, ξανθιά περούκα και ροζ καουμπόικο καπέλο.

Δυστυχώς, δεν ήταν οι ροζ εκρήξεις που τράβηξαν την προσοχή των θαυμαστών, αλλά το σώμα της Eugenia.

Οι θεατές κατέκλυσαν την ενότητα των σχολίων με εκκλήσεις προς τη vlogger να ζητήσει βοήθεια, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ήταν πολύ «θλιβερή και τρομακτική».

Βροχή τα σχόλια: «Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα»

Ένα άτομο έγραψε: «Πώς επιτρέπεται σε αυτό το εξαιρετικά άρρωστο κορίτσι να επηρεάζει εκατομμύρια παιδιά; Οι λογαριασμοί της πρέπει να κλείσουν και να νοσηλευτεί».

Ένας άλλος χρήστης είπε: «Αυτό είναι λυπηρό και τρομακτικό».

«Αυτό είναι απαίσιο», πρόσθεσε ένα άλλο άτομο.

Ένας είπε: «Τόσο λυπηρό. Θα πεθάνει αν δεν λάβει βοήθεια σύντομα. Αυτό είναι φρικτό. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που το βιντεοσκοπούν, το παρακολουθούν και το επευφημούν;».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Αυτό είναι ανησυχητικό. Ελπίζω να είναι καλά».

Ένας χρήστης έγραψε: “Εκπλήσσομαι που έχει την ενέργεια να σταθεί όρθια, πόσο μάλλον να περπατήσει. Ελπίζω να βρει γαλήνη και βοήθεια για την ανορεξία της”.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα στο Change.org που ζητούσε να της απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος στο YouTube και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

‘Η Eugenia Cooney πρέπει να αναζητήσει βοήθεια. Έχει επηρεάσει τους θεατές της με τη σοβαρή της κατάσταση», αναφέρεται.

«Μπορεί να μην επηρεάζει σκόπιμα τους θεατές της, αλλά το να δείχνει το 50% του σώματός της σε βίντεο και φωτογραφίες δεν βοηθάει τα κορίτσια με ανορεξία ή οποιαδήποτε διατροφική διαταραχή», δήλωσε η διαχειρίστρια Lynn Cloud.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει την αίτηση είναι ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι η ξαδέρφη τους λιμοκτονούσε για να μοιάζει περισσότερο με την vlogger.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μικρή μου ξαδέρφη έχασε 17 κιλά επειδή ήθελε να μοιάσει στην Eugenia. Τώρα λαμβάνει φροντίδα. Είναι μόλις 12 ετών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.