ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Από ειδικό δικαστή θα διερευνηθεί ο Χ.Μπάιντεν

To ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Από ειδικό δικαστή θα διερευνηθεί ο Χ.Μπάιντεν

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, θα ερευνηθεί από ειδικό δικαστή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Αμερικανός εισαγγελέας που ερευνά τον Χάντερ Μπάιντεν έλαβε τον ρόλο «ειδικού δικαστή», αφού οι συνομιλίες για την απολογία μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του γιου του προέδρου κατέρρευσαν.

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, την Παρασκευή, ο Γκάρλαντ εξήγησε ότι προωθεί την έρευνα «για το δημόσιο συμφέρον».

Αυτό δίνει στον ανώτερο εισαγγελέα, τον Ντέιβιντ Βάις, περισσότερες εξουσίες από εισαγγελέα των ΗΠΑ και θέτει το έθνος σε αχαρτογράφητο έδαφος – με τρεις ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνούν επί του παρόντος υποθέσεις που σχετίζονται με τον εν ενεργεία πρόεδρο, τον γιο του και τον προηγούμενο πρόεδρο.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε ότι ο Βάις θα συντάξει μια έκθεση, την οποία ο γενικός εισαγγελέας αναμένεται να δημοσιοποιήσει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Κατέρρευσε η συμφωνία για τον Χάντερ Μπάιντεν

Η έρευνα φάνηκε να καταλήγει στο συμπέρασμα όταν ανακοινώθηκε μια συμφωνία τον Ιούνιο. Σε αυτή, ο Χάντερ Μπάιντεν θα δήλωνε ένοχος για δύο φορολογικά παραπτώματα και οι εισαγγελείς θα συμφωνούσαν να αποσύρουν μια ξεχωριστή κατηγορία για οπλοκατοχή σε δύο χρόνια, εάν έμενε εκτός νομικών περιπετειών και περνούσε το τεστ ναρκωτικών.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συμφώνησαν επίσης να προτείνουν αναστολή και όχι φυλάκιση για τον Χάντερ Μπάιντεν.

Αλλά σε μια τρίωρη ακρόαση τον περασμένο μήνα, η συμφωνία σχεδόν κατέρρευσε υπό τον έλεγχο του ομοσπονδιακού δικαστή που επέβλεπε την υπόθεση. Η δικαστής Μέριελεν Νορέικα διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους δικηγόρους του Χάντερ Μπάιντεν να καταθέσουν πρόσθετα νομικά υπομνήματα που να υπερασπίζονται τη συνταγματικότητα της συμφωνίας.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα ύψους άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κατηγορήθηκε επίσης, σε μια άλλη υπόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή αν και ήταν εθισμένος και έκανε χρήση ελεγχόμενων ουσιών, που είναι κακούργημα υπό αυτές τις συνθήκες.

Με βάση την αρχική συμφωνία του με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Ντέλαγουερ, ο Χάντερ Μπάιντεν θα έκανε προδικαστικό διακανονισμό για αυτήν την κατηγορία, ώστε να μην του ασκηθεί δίωξη και να αποφύγει την καταδίκη ή τη φυλάκισή του. Οι δικηγόροι του είπαν σήμερα στο δικαστήριο ότι η συμφωνία αυτή είναι «άκυρη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.