ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υποβρύχιο Titan: Ποιο παγκόσμιο ρεκόρ ήθελε να σπάσει ο αδικοχαμένος έφηβος – Τα πρώτα λόγια της μητέρας του

«Τους είπα: "Ετοιμάζομαι για το χειρότερο". Τότε ήταν που έχασα την ελπίδα μου»

Υποβρύχιο Titan: Ποιο παγκόσμιο ρεκόρ ήθελε να σπάσει ο αδικοχαμένος έφηβος – Τα πρώτα λόγια της μητέρας του

Στο «φως» έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για τους αδικοχαμένους επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan.

Ο έφηβος Σουλεμάν Νταγούντ, ο οποίος πέθανε στο υποβρύχιο Titan, είχε πάρει μαζί του τον κύβο του Ρούμπικ επειδή ήθελε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, είπε η μητέρα του στο BBC. Ο 19χρονος έκανε αίτηση στο Guinness World Records και ο πατέρας του, Σαχζάντα που επίσης πέθανε στο βαθυσκάφος, είχε φέρει κάμερα για να απαθανατίσει τη στιγμή.

Η Κριστίν Νταγούντ και η κόρη της επέβαιναν στο Polar Prince, το υποστηρικτικό σκάφος του υποβρυχίου, όταν έφτασε η είδηση ​​ότι η επικοινωνία με τον «Τιτάνα» είχε χαθεί. «Δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή τι σήμαινε – και μετά απλώς κατηφόρισε από εκεί», είπε.

Στην πρώτη της συνέντευξη, η κυρία Νταγούντ είπε ότι σχεδίαζε να πάει με τον σύζυγό της για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «Στη συνέχεια, έκανα πίσω και τους έδωσα χώρο να πάνε με τον [Σουλεμάν], γιατί ήθελε πολύ να πάει», είπε.

Εκτός από τον Σουλεμάν και τον πατέρα του Σαχζάντα Νταγούντ, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πλοίο: ο Στόκτον Ρας, ο 61χρονος διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate που ήταν ιδιοκτήτρια του Titan, ο Βρετανός επιχειρηματίας Χάμις Χάρντινγκ , 58 ετών, και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ 77 ετών, πρώην δύτης του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και διάσημος εξερευνητής.

Μιλώντας για τον γιο της, η κυρία Νταγούντ είπε ότι ο Σουλεμάν αγαπούσε τον κύβο του Ρούμπικ τόσο πολύ που τον κουβαλούσε μαζί του παντού, θαμπώνοντας τους θεατές καθώς έλυνε το περίπλοκο παζλ σε 12 δευτερόλεπτα. «Είπε: «Θα λύσω τον κύβο του Ρούμπικ 3.700 μέτρα κάτω από τη θάλασσα στον Τιτανικό».

Ο Σουλεμάν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη και οι Νταγούντ ήταν μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του Πακιστάν. Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της 17χρονης κόρης Αλίνα, επιβιβάστηκε στο Polar Prince την «Ημέρα του Πατέρα».

Η κυρία Νταγούντ είπε ότι αγκαλιάστηκαν και έκαναν αστεία τις στιγμές πριν ο σύζυγός της και ο γιος της επιβιβαστούν στο υποβρύχιο Titan. «Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτούς γιατί και οι δύο ήθελαν πραγματικά να το κάνουν αυτό για πολύ καιρό», είπε. Περιέγραψε τον σύζυγό της ως ιδιαίτερα περίεργο για τον κόσμο γύρω του – το είδος του ανθρώπου που έκανε την οικογένεια να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ μετά το δείπνο. «Είχε αυτή την ικανότητα παιδικού ενθουσιασμού», είπε.

Η Κριστίν Νταγούντ και η κόρη της παρέμειναν στο Polar Prince καθώς η αποστολή έρευνας και διάσωσης μεταβαλλόταν από ελπιδοφόρα σε απελπισμένη. «Νομίζω ότι έχασα την ελπίδα μου όταν περάσαμε το όριο των 96 ωρών». Είπε ότι τότε ήταν που έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της. «Τους είπα: “Ετοιμάζομαι για το χειρότερο”. Τότε ήταν που έχασα την ελπίδα μου».

Η Αλίνα άντεξε λίγο περισσότερο, είπε. «Δεν έχασε την ελπίδα της μέχρι την κλήση από το Λιμενικό. Όταν ουσιαστικά μας ενημέρωσαν ότι βρήκαν συντρίμμια» Η οικογένεια επέστρεψε στο St John’s το Σάββατο και την Κυριακή έκανε μια νεκρώσιμη τελετή για τον Σαχζάντα και τον Σουλεμάν. Η κυρία Νταγούντ είπε ότι συγκινήθηκε όταν ο ιμάμης είπε μια προσευχή και για τους πέντε άνδρες που σκοτώθηκαν.

Η κυρία Νταγούντ είπε ότι η ίδια και η κόρη της θα προσπαθήσουν να μάθουν να λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ προς τιμήν του Σουλεμάν και οτι σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του συζύγου της. «Ασχολιόταν με τόσα πολλά πράγματα, βοηθούσε τόσους πολλούς ανθρώπους και νομίζω ότι θέλω πραγματικά να συνεχίσω αυτή την κληρονομιά και να του δώσω αυτή… είναι πολύ σημαντικό και για την κόρη μου».

Η Κριστίν Νταγούντ αρνήθηκε να συζητήσει τις συνεχιζόμενες έρευνες για την τραγωδία. Αλλά όταν ρωτήθηκε πώς θα βρουν γαλήνη η ίδια και η κόρη της, είπε: «Υπάρχει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω. Μου λείπουν», είπε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα. «Μου λείπουν πραγματικά, πολύ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.